Postat la: 12.01.2021 - 15:18

Senatorul PSD, Radu Oprea, susține că USR-PLUS și PNL au promis, în campania electorală, o depolitizare masivă a școlilor, dar în momentul în care au ajuns la guvernare a început "ciolaniada" și nici măcar o singură școală nu a scăpat de influența politică.

"Fără politică la școală! Acesta era al 15-lea angajament al USR Plus asumat în campania electorală. Vorbeau despre depolitizarea învățământului preuniversitar românesc și așezarea elevului în centrul sistemului, despre transformarea directorilor de școli în manageri performanți, aleși prin concurs. Se jurau că nu vor accepta niciun fel de politizare în domeniile cheie ale societății!

Ce s-a ales din toate promisiunile mieroase? Praful!!! Zilele acestea asistăm la o luptă deșănțată pentru funcții. O ciolaniadă care are ca scop doar ocuparea pozițiilor care trebuie să mulțumească membrii de partid ai coaliției PNL și USR-PLUS. Ajunși la guvernare, alături de aliații de la PNL, au ajuns apostolii politizării. Nici ultimul director al școlii de comună nu a scăpat!

În schimb, despre copii, despre redeschiderea școlilor, despre profesori și nevoia vaccinării lor prioritare nu mai vorbește nimeni. Cui din coaliția de guvernare îi pasă că am putea avea o generație ratată? Nimănui! Lupta pentru funcții le-a întunecat judecata. Noi vă somăm: lăsați împărțeala funcțiilor și redeschideți școlile!", scrie Ștefan Radu Oprea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu