Oficial PSD: În orice țară civilizată ar fi trebuit să demisioneze după declarațiile lui Voiculescu

Postat la: 19.04.2021 - 14:47

Liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, susține că afirmațiile ministrului Sănătății ar fi dus, în orice țară civilizată, la demiterea Guvernului, dacă acestea se dovedeau adevărate.

"Săptămâna trecută, fostul ministru al Sănătății Vald Vociulescu a făcut niște declarațíi de o gravitate extremă, și anume că Guvernul din care a făcut parte a falsificat datele cu privire la numărul de morți în urma infecției cu COVID-19. În urmă cu ceva săptămâni, domnul ministru a spus și că se falsifică datele cu numărul de îmbolnăviri sau că s-au falsificat înainte de alegerile parlamentare pentru a se putea organiza. În numele grupurilor parlamentareale PSD din Cameră și din Senat am făcut o solicitare de convocare în regim de urgență a Birourilor Permanente Reunite pentru astăzi (luni-n.r.), la ora 12.30. Potrivit regulamentului, 9 membri, 5 de la Senat și 4 de la Cameră, pot cere convocarea pentru a vota în regim de urgență convocarea ședinței de plen reunit și suplimentarea ordinii de zi cu înființarea acestei comisii de anchetă", a spus Alfred Simonis.

Acesta susține că tergiversarea aflării adevărului nu face decât să compromită întreaga luptă împotriva virusului. "Astăzi, cei din PNL și cei din USR PLUS, niște oameni politici ipocriți, au refuzat participarea și chiar convocarea acestei ședințe a Birorurilor Permanente Reunite, practic doamna Dragu și domnul Orban au încălcat regulamentul. (...) Practic această tergiversare a aflării adevărului nu face decât să compromită întreaga luptă pentru a împiedica răspândirea virusului. Practic, cei doi președinți, dar și majoritatea, nu fac altceva decât să acopere o chestiune extrem de gravă, care spusă de un fost ministru al Sănătății din oricare țară civilizată ar fi dus la demiterea de urgență a Guvernului în cazul în care aceste acuzații se dovedeau adevărate. Astăzi, cei de la USR PLUS, de la care așteptam să vină să susțină afirmațiile colegului lor, au lipsit acoperind în acest fel această falsificare a datelor pe care le pune la dispoziția românilor Guvernul Cîțu", a mai spus social-democratul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu