Nicolae Ciucă a plagiat lucrarea lui de doctorat. Emilia Șercan l-a descoperit și pe premier. In spatiul public i se cere demisia!

Postat la: 18.01.2022 - 10:03

Jurnalista Emilia Șercan - cunoscuta pntru dezvaluirile sale in privinta plagiatelor politicienilor - a studiat lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și arată faptul că aceasta are părți întregi copiate din alte lucrări de doctorat.

Șercan l-a contactat și pe Nicolae Ciucă, cel care s-a rezumat la a spune că teza sa de doctorat a fost întocmită conform rigorilor academice de la momentul respectiv.

"Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare "Carol I" (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă.

Accesul la teză l-am primit în decembrie 2021, după trei solicitări scrise făcute la Biblioteca Națională începând cu luna mai 2021. Săptămâna trecută am primit acces și la Biblioteca UNAP. Într-o declarație pe care premierul Nicolae Ciucă mi-a transmis-o aseară, susține că teza sa de doctorat 'a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv'.", scrie Emilia Șercan.

AICI ancheta prin care se demonstrează plagiatul.

Fostul europarlamentar Cristian Preda susține că premierul Nicolae Ciucă trebuie să se retragă din funcție după dezvăluirile despre teza sa de doctorat. "Premierul a copiat un sfert din teza sa de doctorat. E descoperirea făcută de Emilia Șercan. Onoarea îi cere lui Ciucă să plece din funcție. Imediat!", a scris Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu