Investigatoarea-șefă a Crimelor Comunismului se simte terorizata și a demisionat din funcție: "Am avut atacuri virulente la adresa vieții private"

Postat la: 17.01.2022 - 15:50

Președinte executiv al Institului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc (IICCMER), Alexandra Toader a demisionat, luni, din funcție. Aceasta invocă „piedici constante din partea anumitor instituții ale statului sau atacuri virulente la adresa vieții private".

„În pofida efortului sistematic în care m-am ancorat, am întâmpinat piedici constante din partea anumitor instituții ale statului sau atacuri virulente la adresa vieții private, acțiuni care mi-au provocat un grav prejudiciu de imagine, în ciuda lipsei de consistență a falsurilor lansate în spațiul public. Este regretabil faptul că privarea unor salariați / terțe persoane de privilegii financiare și de orice altă natură (privilegii de care unii au beneficiat anterior și care pot fi plasate la limita legii) a generat acțiuni abjecte, cu scopul inducerii în eroare a celor mai înalte foruri decizionale", a scris ea pe Facebook.

Alexandra Toader a fost numită în funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în ianuarie 2020, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban. Aceasta deținuse anterior funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu