Hai să vedem cat de independent e Guvernul Ciucă: Va cere și România renegocierea contractelor de vaccinuri?!

Postat la: 24.05.2022 - 09:39

„Oficialii polonezi pregătesc o scrisoare prin care cer Comisiei Europene să își retragă actualele acorduri de achiziție de vaccin împotriva coronavirusului, după o întâlnire informală a miniștrilor sănătății din mai multe țări ale UE, miercuri" scrie publicația europeană Politico.

Un diplomat slovac a spus că țara intenționează să sprijine eforturile Poloniei. Într-o declarație publică de joi, ministerul bulgar al sănătății a mai spus că este îngrijorat de situația actuală a contractului de vaccin (...) Letonia, Lituania și Estonia au cerut deja Comisiei să renegocieze contractele.

La videoconferința de miercuri, organizată de Polonia, au participat oficiali din România, Danemarca, Slovacia, Italia, Slovenia, Austria, Finlanda, Olanda, Luxemburg, Croația, Estonia, Ungaria, Letonia, Cehia, Lituania și Bulgaria, mai scrie Politico.

Pe siteul ministerului român al Sănătății, în ziua reuniunii, nu s-a pus decît un anunț despre vaccinarea cu doza a patra și nimic despre videoconferință; nici în zilele următoare. Totusi, sa mai sperăm că Guvernul Ciucă își va arata independenta fata de "directivele" Ursulei von der Leyen... Va cere și România renegocierea contractelor de vaccinuri?!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu