Cristian Diaconescu: "Suntem singura țară din UE în criză politică în pandemie. Mor oameni și de COVID-19 și din dezorganizare"

Postat la: 15.04.2021 - 08:41

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a vorbit, miercuri seară, în platoul emisiunii "Dosar de Politician", prezentată de Silviu Mânăstire, pe B1 TV, despre criza politică care se prefigurează în România, în plină pandemie.

"În acest moment, suntem singura țară din Europa Occidentală, lovită de pandemie, într-o criză de acest gen [n.r. referitor la faptul că coaliția politică de guvernare s-ar putea destrăma]. Până și italienii, mai nervoși în politică, au reușit să-și facă un guvern de largă coaliție, condus de un fost șef al unei instituții europene, Mario Draghi. Toți se concentrează pe acestă criză. Armata americană din Europa este la cel mai înalt grad de alertă, din cauza mișcărilor de trupe ale Federației Ruse în preajma Ucrainei. Biden în cheamă pe Putin să aibă o discuție bilaterală. În egală măsură, în România mor oameni și de COVID-19 și din cauza dezorganizării. Cine conduce, cine guvernează, care este asumarea de fond care să conteze pentru noi, dincolo de majoritățile pe care și le acuză unul altuia?", a afirmat Cristian Diaconescu.

"Dacă nici situații de criza de un asemenea dramatism nu reușesc să-i facă sa aibă o abordare cât de cât matură, realmente nu știu ce aș mai putea spune. Au fost niște scandaluri, care n-au fost jocuri de presă, au murit oameni. Toate acestea rămân acum în stand-by, nu se mai întâmplă nimic până cand nu o să se hotărască cine și în ce fel. Discutam de majorități, dar nu de proiectul celui care vine ca Ministru al Sănătății. Aș concentra tot tot efortul politic al partidelor pe ministrul Sănătății și pe fondul de Redresare și Reziliență. Aș lăsă totul pentru a le da un anume tip de sprijin. Tu, în astfel de momente, când statele se bat pe bani, îți creezi lipsă de predictibilitate internă?! Cine-i vinovat, cine a comunicat, cine nu, contează foarte puțin la nivel european. Tu acum iți arunci în aer schema de negociere? Toate lucrurile s-au oprit. Toate condițiile care au generat acele nenorociri, în sistemul de sănătate, sunt acolo, ca nu s-a întâmplat nimic în această perioadă", a mai spus Cristian Diaconescu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu