Postat la: 12.01.2021 - 12:41

Premierul Cîţu este acuzat de PSD că a minţit sistematic în ultimul an, cu privire la economie, ajutorul acordat mediului de afaceri şi veniturile românilor. Deputatul Marius Constantin Budăi, fost ministru al Muncii şi actual vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, afirmă că instituţiile internaţionale confirmă că Guvernul nu a luat măsuri consistente de sprijinire a economiei în pandemie.

"Vasilică Florin Cîțu a ridicat minciuna la rang de virtute! Se pare că fantasticului Cîțu nu i s-a spus că minciuna are picioare scurte. Bine, poate i s-a spus, dar nu a reținut.

- A mințit cu revenirea în V a economiei românești.
- A mințit cu sprijinul acordat mediului de afaceri românesc.
- A mințit cu promisiunile privind creșterea veniturilor cetățenilor români.
- A mințit invocând cheltuielile din pandemie ca scuză pentru nerealizarea celor de mai sus.

Dar, cum spuneam, minciuna are picioare scurte și Comisia Europeană, dar și Fondul Monetar Internațional arată că Guvernul Dreptei Unite nu poate invoca scuza pandemiei pentru eșecul economic.

Comisia Europeană arată că Guvernul Dreptei Unite a alocat doar 1% din PIB pentru pandemie, iar FMI spune că România este ultima din UE la măsurile luate pentru sprijinirea mediului de afaceri, deși Cîțu a bătut toate recordurile la îndatorarea țării. Banii împrumutați nu s-au dus nici la pandemie, nici în investiții dar nici la alocații, pensii sau salarii.

Prin urmare, Guvernul nu poate susține creșterile de venituri pentru populație pentru că nu a luat măsuri de susținere a economiei, ceea ce a dus la diminuarea drastică a veniturilor la bugetul de stat. Guvernul lui Cîțu este singurul vinovat pentru deprecierea veniturilor populației și pentru căderea economiei. Pandemia nu poate fi invocată drept scuză, atâta timp cât Guvernul a cheltuit doar 1% din PIB în această direcție", scrie Marius Budăi pe Facebook.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu