Călin Georgescu, fosta propunere de premier AUR, în război cu George Simion: „E proxy pentru PSD! "

Postat la: 13.09.2024 - 09:38

Călin Georgescu a fost propunerea AUR pentru funcția de premier al României, în 2020. După o colaborare de câteva luni, George Simion și Călin Georgescu au încetat să se mai promoveze ca parte a aceluiași proiect. După câțiva ani în care specialistul în dezvoltare durabilă nu a mai avut o vizibilitate atât de mare, acesta a revenit în atenția publicului larg.

Georgescu, inginer agronom și specialist în dezvoltare durabilă, s-a promovat la un moment dat alături de AUR. Apoi, a urmat o asociere cu un nou partid, care ar fi adunat afaceriști și fermieri. Cel de-al doilea proiect ar fi picat, iar acum, fosta propunere de premier candidează la alegerile prezidențiale, în calitate de independent.

La fel ca George Simion, Diana Șoșoacă, Răzvan Constantinescu, Cristian Terheș plus alții care candidează la prezidențiale, Călin Georgescu se poziționează, mai degrabă, de partea „polului suveranist".

De curând, Călin Georgescu a reapărut în atenția publicului larg, la un post de televiziune. Fostul oficial ONU a reluat discursul caracteristic, axat în special pe spiritualitate și istorie.

De asemenea, el a lansat critici la adresa guvernanților.

„Societatea, în ansamblul ei, este oglinda a ceea ce face, spunem și gândim. Orice societate, ea în esență, și cu civilizația sunt o conspirație împotriva omului, pentru că nu-și dorește să aibă niciun om rebel, pentru că-și dorește supunere, nu acceptă gândirea liberă. Dacă omul ar gândi liber, și-ar da seama că totul din jurul lui este un joc și s-ar răzvrăti. Atunci, se ridică deasupra sistemului. Dar sistemul încearcă să se protejeze cât se poate de bine, astfel încât lumea să nu cunoască ce este, de fapt, în spatele cortinei.

Asta are în spate o imensă escrocherie, sistemul financiar-bancar. Aici este "capul șarpelui". De ce o țară este îndatorată? De ce guvernul cere să plătim tot mai multe taxe și impozite? De ce bancherii și guvernanții se îmbogățesc din ce în ce mai mult, iar societatea sărăcește din ce în ce mai mult? Este o conspirație între cele două părți, astfel încât să se însclavagizeze societatea din punct de vedere financiar. Guvernul acceptă împrumuturi de la bănci private, cu dobândă, pe datoria României, iar guvernul mărește taxele permanent, pentru că nu se produce nimic în țară. Dobânda plătită de om e singura reală. Datoriile cresc exponențial, de aici apare inflația. Guvernul acceptă ca băncile să împrumute bani care nu există, sunt pe tastatură, nu există cash", a declarat Georgescu, la Realitatea Plus.

De la prietenie cu George Simion, Călin Georgescu a ajuns la război cu AUR.

„În primul rând, sunt în interior, fariseismul așa-zis suveranist. Curentul suveranist a fost confiscat total, la nivel de partide politice. Dar nu la nivel de popor român. Ucraina e un proxy pentru Rusia, iar AUR e un proxy pentru PSD, e foarte simplu. Se vede cu ochiul liber", a declarat Georgescu.

Ruptura dintre Georgescu și Simion s-ar fi produs după ce fostul oficial ONU a declarat într-o emisiune TV că este un fan al lui Ion Antonescu și al lui Corneliu Zelea Codreanu. Astfel, AUR devenise în acel moment o nouă țintă a atacurilor adversarilor politici, etichetat drept „un partid xenofob". Ulterior, Simion ar fi legat o relație apropiată cu oficialii de la vârful statului israelian.

De asemenea, Simion a declarat în repetate rânduri că AUR nu este dispus să facă un guvern cu PSD sau PNL, ci „doar cu românii".

Georgescu susține că a luat nota 10 la examenul de Bacalaureat și că a scris 7 cărți. De asemenea, el a promis că va face „istorie", dacă va fi înscăunat la Palatul Cotroceni.

„Eu am spus că nu voi face politică, ci istorie, iar partidul meu e poporul român. Este o chemare la unii cu alții și noi toți, cu Dumnezeu. Nimeni nu poate schimba ca ființă umană așa ceva, astăzi, la tot ce s-a acumulat în zeci de ani de corupție, de șantaj. Noi trebuie să facem acel 1%, restul Dumnezeu", a mai precizat Georgescu, la postul de televiziune menționat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu