Postat la: 01.01.2021 - 16:09

Preşedintele american Donald Trump revine joi la Washington mai devreme cu o zi decât era stabilit, a anunţat Casa Albă, fără a da detalii referitor la decizie.

Motivul poate fi reprezentat de demersurile lui împotriva Congresului privind o lege pe apărare şi ajutoarele financiare pentru cetăţenii americani, precum şi de tentativa de a întoarce rezultatul alegerilor din noiembrie şi de escaladarea tensiunilor cu Iranul. Trump trebuia să participe la petrecerea de Anul Nou din staţiunea Mar-a-Lago din Florida.

Tensiunile dintre republicani au crescut pe tema stimulului financiar şi în legătură cu eforturile Congresului de a anula dreptul de veto al lui Trump asupra unei legi pe politica de apărare. Pe de altă parte, au crescut din nou şi tensiunile dintre SUA şi Iran. Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a acuzat joi Washingtonul că încearcă să fabrice un pretext pentru a ataca ţara sa şi a afirmat că Teheranul se va apăra deşi nu caută să pornească un război.

Două bombardiere B-52 americane au zburat deasupra Orientului Mijlociu, miercuri. Oficialii americani au spus că asta a reprezentat un mesaj de descurajare a Iranului înainte de împlinirea unui an de la atacul cu dronă în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, pe 3 ianuarie 2019.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu