Situatie fara precedent in Italia. Alegerile locale si regionale, amanate din cauza pandemiei

Postat la: 05.03.2021 - 09:35

Surse guvernamentale din Italia au declarat pentru Reuters ca alegerile municipale si regionale din Italia, care urmau sa aiba loc in primavara, vor fi amanate pe fondul indiciilor de crestere a numarului de cazuri de Covid-19.

Alegerile pentru primarii din multe orase italiene importante, intre care Roma, Milano, Torino si Napoli, vor fi organizate intre 15 septembrie si 15 octombrie, au spus sursele, adaugand ca decizia a fost aprobata de Guvern prin decret. Un vot regional din Calabria va fi la randul sau amanat. Alegerile locale din Italia au o importanta majora deoarece deseori pot influenta politica nationala, liderii partidelor obtinand mare parte din influenta lor prin controlul asupra oraselor si a unor regiuni puternice.

Majoritatea partidelor din intregul spectru politic sustin un guvern de uniune nationala condus de fostul sef al Bancii Centrale Europene Mario Draghi, ceea ce inseamna ca administratiile locale sunt unul dintre putinele domenii in care partidele individuale isi pot aplica propriile politici. Politicienii se pregateau deja pentru alegerile pentru primarii, dar oficialii din domeniul sanatatii au avertizat ca tara ar putea fi lovita de un al treilea val de infectii in urmatoarele saptamani.

Numarul cazurilor de coronavirus a crescut cu aproximativ 25% in primele patru zile ale acestei saptamani, in comparatie cu aceeasi perioada a saptamanii trecute. Guvernul a ordonat marti inchiderea tuturor scolilor din zonele cele mai afectate de Covid-19 si a extins restrictiile deja existente pentru companii si circulatia persoanelor, pana dupa Paste.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu