Papa Francisc de Paștele Catolic: "La ceas de întuneric, să nu ne temem!"

Postat la: 04.04.2021 - 10:30

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să nu-și piardă speranța, în timpul Vigiliei Pascale din Sâmbăta Mare, acesta, scrie DPA.

"La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă. Chiar şi din ruinele inimii noastre - fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă. În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa", a mai spus suveranul pontif, în bazilica Sfântul Petru.

Aproximativ 200 de credincioşi şi clerici au asistat la liturghie. Papa Francisc a purtat lumânarea de Paşte, lumina lui Cristos, în bazilica Sfântul Petru. În Duminica Învierii, 4 aprilie, această prezidează Sfânta Liturghie la 10.00, în bazilica Sfântul Petru. La finalul celebrării euharistice transmite "Urbi et Orbi" tradiţionalul mesaj pascal, însoţit de binecuvântarea apostolică şi de darul indulgenţei plenare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu