Postat la: 28.12.2020 - 11:35

O navă rusească s-a scufundat luni, 28 decembrie, în Marea Barenţ din Oceanul Arctic, în apropierea arhipelagului Novaia Zemlia. Autoritățile ruse au demarat de urgență o investigație pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea acestei tragedii.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, este vorba despre nava de pescuit „Onega", cu baza în portul Murmansk. „Echipajul era compus din 19 persoane. Două persoane au fost salvate", a comunicat ministerul. Acesta menţionează că la operaţiunea de căutare participă o navă, iar alte trei sunt în drum spre locul naufragiului, care s-a produs din cauza „givrajului". Potrivit unei alte surse contactate de TASS, vremea nefavorabilă din zonă nu permite utilizarea aviaţiei în operaţiunile de salvare.

În ianuarie 2018, o navă de pescuit rusească, cu 21 de oameni la bord, s-a scufundat în Marea Japoniei. După cinci zile de căutări desfăşurate în condiţii de temperatură glacială şi vânt violent, nu a fost găsit niciun supravieţuitor. În aprilie 2015, cel puţin 56 de persoane au murit în naufragiul unui trauler rusesc în aceeaşi regiune. În Marea Barenţ, 14 ofiţeri ruşi şi-au pierdut viaţa în iulie 2019 în incendiul unui submarin, în condiţii rămase „secret de stat".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu