Fondatorul BioNTech afirmă că Sars-Cov-2 va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii

Postat la: 21.03.2021 - 10:59

Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, partener cu Pfizer la fabricarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 aprobate pentru utilizare, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii, în ciuda întârzierii campaniilor de vaccinare în multe ţări din blocul european.

Fondatorii companiei farmaceutice germane BioNTech, soţii Oezlem Tureci şi Ugur Şahin, au primit vineri Ordinul de Merit al Republicii Federale Germane pentru contribuţia la dezvoltarea primului ser anti-COVID-19 autorizat în UE. Ca răspuns la criticile Guvernelor Uniunii Europene, care sunt nemulţumite de începutul lent al campaniilor lor de vaccinare, aprovizionarea fiind cu mult în urma unor ţări precum Israel, Marea Britanie şi Statele Unite, Ugur Sahin s-a declarat optimist că problemele se vor dovedi temporare. "În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom avea nevoie de restricţii până la sfârşitul verii", a spus el pentru ziarul Welt am Sonntag. "Vor fi focare, dar vor fi zgomot de fond. Vor fi mutaţii, dar nu ne vor speria".

Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin un vaccin până la aceasta declaratie. Între timp, Marea Britanie a trecut de jumătate, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză. „Mulţi sunt pur şi simplu dezamăgiţi", a declarat pentru ziarul Frankfurter Allgemeine, premierul conservator al Bavariei, Markus Soeder. "O mişcare falsă riscă acum să transforme acest al treilea val (al virusului) într-un val permanent", a spus el înaintea unei reuniuni de luni a liderilor naţionali şi regionali la care se aşteaptă să discute următoarea etapă a măsurilor coronavirus. „Avem un instrument: frâna de urgenţă. Trebuie aplicat strict peste tot în Germania", a spus Soeder, referindu-se la posibilitatea de a opri reducerea restricţiilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu