Postat la: 04.01.2021 - 10:45

Sute de milioane de dolari au cheltuit Partidul Democrat și Partidul Republican pentru campania electorală din statul Georgia pentru alegerile secundare parlamentare din 5 ianuarie 2021.

Pentru că la scrutinul din noiembrie, niciun candidat n-a întrunit condițiile necesare pentru a fi desemnat pe post de senator al acestui stat, potrivit legilor SUA, se va organiza un balotaj. Peste 3 milioane de georgieni au votat deja la alegerile preliminare din 5 ianuarie, o cifră care distruge recordul precedent la un scrutin similar. Senatorii republicani David Perdue și Jon Ossoff joacă, așa cum se zice, cu mandatul pe masă, în lupta cu Kelly Loeffler și reverendul Raphael Warnock.

Luni, președintele SUA, Donald Trump și contracandidatul său, Joe Biden, vor fi prezenți la mari mitinguri electorale. În prezent, balanța din Senatul american închină în favoarea republicanilor care au deja 50 de senatori, iar democrații 48.

Bătălia din Georgia este crucială. Dacă democrații câștigă ambele poziții aflate în competiție, partidul va avea controlul asupra camerei, deoarece vicepreședintele ales Kamala Harris are dreptul de veto. Republicanilor le este necesar doar un singur câștigător pentru a-și menține supremația în Camera superioară a Parlamentului.

"Avem nevoie să chemați cinci prieteni, membri ai familiei, colegi de muncă, - oricare ar fi - să meargă la vot. Cinci apeluri sau mesaje text despre vot îi vor ține pe liberali departe", a spus republicanul Loeffler unui mulțime de susținători la concertul de Revelion din Gainesville. David Perdue nu poate participa la mitingurile electorale, stând izolat datorită unui contact cu o persoană ieșită pozitiv la testul COVID. În cazul în care Joe Biden va fi noul președinte are nevoie de majoritatea voturilor în Senat, altfel nu-și poate impune programul din campanie. Sondajele indică o luptă extrem de strânsă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu