Charlie Hebdo scandalizeaza Marea Britanie cu o caricatură cu Regina calcând polițienește pe Meghan Markle

Postat la: 15.03.2021 - 11:25

Charlie Hebdo i-a revoltat pe englezi cu ultima sa caricatură de pe prima pagină, care face o paralelă între moartea lui George Floyd şi scandalul din familia regală britanică.

„De ce a plecat Meghan de la Buckingham", se întreabă Charlie Hebdo în ediţia sa din 10 martie. Răspunsul: „Pentru că simt că nu mai pot să respir!". Acest text este ilustrat cu o imagine în care regina Elisabeta a II-a îşi ţine genunchiul drept peste gâtul lui Meghan Markle în timp ce zâmbeşte, scena aducând aminte de moartea tragică a afro-americanului George Floyd.

Caricatura nu a fost pe placul englezilor. Potrivit The Guardian şi The Independent, numeroşi internauţi englezi s-au declarat indignaţi pe reţelele sociale, criticând Charlie Hebdo pentru faptul că pune semnul egalităţii între moartea lui George Floyd şi acuzaţiile de rasism aduse la adresa Palatului Buckingham de către prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle.

„Ceea ce prezintă Charlie Hebdo este fals din toate punctele de vedere. Regina care apasă genunchiul precum ucigaşul lui George Floyd? Meghan care spune că nu poate să respire? Asta nu stârneşte zâmbete şi nici nu contestă rasismul. Doar micşorează problema şi ofensează, din toate punctele de vedere", a reacţionat Halima Begum, directoarea generală a Runnymede Trust, un centru de reflecţie care promovează egalitatea între rase.

Într-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey, Meghan şi Harry au făcut dezvăluiri picante despre perioada pe care au petrecut-o la palatul regal. Meghan a declarat, între altele, că fiului ei Archie i-a fost negat titlul de prinţ întrucât existau anumite îngrijorări în familia regală legate de „cât de închisă ar putea să fie pielea lui după ce se va naşte".

Prinţul Harry i-a spus prezentatoarei că aceste declaraţii nu au fost făcute de către regină sau de prinţul consort. El nu a precizat identitatea persoanei care a deschis acest subiect.

Într-o declaraţie, Palatul Buckingham a transmis că „amintirile pot fi diferite", dar problemele sunt „luate foarte în serios". Palatul a afirmat că familia regală este „întristată" să afle cât de provocatori au fost aceşti ani pentru cuplu. „Harry, Meghan şi Archie vor fi întotdeauna membrii iubiţi ai familiei", se arată în comunicat. Prinţul William, fratele lui Harry, a dat asigurări joi în cursul unei vizite în estul Londrei că familia regală „nu este rasistă".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu