Avertismentul președintei Comisiei Europene: Cresc fraudele cu vaccinuri. Din Rusia vin milioane şi milioane de doze

Postat la: 17.02.2021 - 18:57

Comisia Europeană este decisă să combată fraudele, în creștere, cu vaccinuri anti-Covid și e mai decisă ca oricând să-i tragă la răspundere pe cei responsabili, a declarat miercuri Ursula von der Leyen, șefa Executivului comunitar.

„Într-o criză ca asta vor exista mereu persoane care încearcă să profite de problemele altora", a declarat Ursula von der Leyen în cadrul unei conferinţe de presă, care s-a întrebat de ce Rusia oferă vaccinul său anti-COVID Sputnik V ţărilor din întreaga lume când propria sa populaţie sa nu a fost încă vaccinată într-o proporţie care să dea suficientă credibilitate vaccinului său.

„Ne întrebăm în continuare de ce Rusia oferă, teoretic, milioane şi milioane de doze deşi nu a realizat progrese suficiente în vaccinarea propriilor cetăţeni. Asta este o întrebare la care ar trebui să se răspundă", a mai spus Ursula von der Leyen, citată de Reuters. „Şi vedem un număr în creştere de fraude şi tentative de fraudă" legate de vaccinuri anti-COVID, a adăugat von der Leyen.

„Luptăm împotriva acestui trend", a precizat ea, adăugând că Oficiul European de Luptă Antifraudă le oferă statelor membre consiliere privind modul în care pot identifica fraudele. Preşedinta Comisiei Europene a spus că poate fi extrem de riscant să cumperi vaccinuri oferite de comercianţi de pe piaţa neagră pentru că nu există nicio garanţie că lanţul frigorific pentru transportul acestora de la fabrică până la momentul administrării a fost respectat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu