Postat la: 05.01.2021 - 09:27

Presa americană a dezbătut pe larg cum vreo 200 de șefi de corporații au semnat o scrisoare prin care cer Congresului SUA să nu ezite în a-l recunoște pe Joe Biden ca fiind președintele ales.

Cum era de așteptat, nu s-a comentat aproape deloc despre mega-mitingul tot de mâine, când susținătorii pro-Trump, cei ce spun că alegerile au fost fraudate grosolan, se adună din nou la Washington să protesteze, exact în opoziție cu părerea corporatiștilor.

Așadar, mâine se va consuma primul episod din 2021 din serialul #DezbinăriiAmericane, ce va rula în mod sigur timp de mai multe "sezoane", din păcate, în țara ce fusese creditată până anul trecut ca fiind modelul democrației și exprimării libere. Consecințele planetare ale acestui cataclism al democrației americane vor fi majore și vizibile încă din următoarele săptămâni, țările puternice ale lumii și-au pregătit regrupările în politica lor externă, sateliții sau coloniile (așa cum e și România) tremură de frica unui viitor incert, dar în mod sigur dominat de pauperizare accentuată și vieți petrecute în crize prelungite.

Am analizat asta deja, și voi fi nevoit s-o mai fac de multe ori în perioada următoare. Văzând însă scrisoarea corporatiștilor, dar și pe Julian Assange la televizor, în lupta sa de a nu fi extrădat în SUA, mi-am amintit de o mare dezvăluire a WIKILEAKS, una dintre cele pentru care se dorește insistent pedepsirea sa.

În octombrie 2008, un mare șef corporatist, MICHAEL FROMAN de la CITIGROUP, i-a trimis un mail în numele corporatiștilor lui JOHN PODESTA, șeful campaniei prezidențiale a lui OBAMA (ce urma să fie ales 1 lună mai târziu!), prin care îi indica numele viitorilor miniștri pe care corporatiștii i-ar dori în cabinet. Surpriza a fost că, 3 luni mai târziu, cca 90% din cei de pe listă au fost numiți! Așa au ajuns ERIC HOLDER la Justiție, JANET NAPOLITANO la Securitatea Națională, ROBERT GATES la Apărare, RAHM EMANUEL șeful stafului Casei Albe, plus mulți alții. La Trezorerie, corporatiștii i-au dat de ales lui OBAMA din 3 nume, și-a fost ales unul dintre ele, respectiv TIMOTHY GEITNER...

Analizând ce v-am descris azi, devine simplu nu doar să vă închipuiți cum vor fi aleși oamenii din Cabinetul BIDEN, dar și în ce sens și pentru ale cui interese va fi condusă AMERICA, și implicit o parte din lume, ce ne include în mod sigur și pe noi.

Cozmin Gușă

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu