La ceaiurile dansante, Isărescu a descoperit pupăza din tei!

Postat la: 13.05.2022 - 08:08

Domnul Isărescu, care a prins rădăcini în fruntea Băncii Naționale, ne invită la un ceai. Nu la un ceai englezesc, servit la o oră fixă și după reguli clare, ci la un ceai autohton de tei. Chipurile, ca să ne calmăm și să ne mai treacă supărarea...

Auzisem că domnul Isărescu este zgârcit până în măduva oaselor, dar nu îmi imaginam că o să strângă personal necesarul de frunze de tei pe cap de locuitor al patriei! Suntem un popor nervos. Frunzele de tei vor fi împărțite cetățenilor nervoși sau furioși din cauza crizelor de tot felul, generate de marea sărăcie de la noi.

Speră ca gestul domniei sale să calmeze populația patriei, chiar dacă asistăm la un truc mai vechi. Vă aduceți pesemne aminte de suta de lei promisă de Ceaușescu! Frunza de tei se încadrează pe aceeași grilă cu suta de lei, dar, din păcate, și-a pierdut credibilitatea și capacitatea de convingere a cetățenilor nervoși ai patriei.

Ceaiul de tei este mai mult medicinal decât euforic. Erotismul spontan a fost anihilat prin frecții cu urzici în punctele sensibile. Ceaiul de tei generează un optimism parțial, dar nu reprezintă nici un avantaj pentru revoluționari, deoarece îi adoarme.. Le adoarme vigilența. Dacă s-a dorit din start doar amețirea contestatarilor lui Isărescu, de ce nu s-a recurs la bromură, cunoscute fiind efectele acesteia asupra cocoșeilor de munte, indiferent de forma de relief în care s-au dezvoltat.

Guvernatorul Băncii Naționale vrea să ne menajeze în perspectiva vremurilor și mai rele care vin. Nu l-am văzut niciodată pe Isărescu în postura proprietarului care continuă să negocieze cu mult tupeu soarta scroafei sale moartă de multă vreme la sediul alianței invicibile PNL-PSD!

Cine procedează așa? Cei care ne-au adus în sapă de lemn! Mă enervează gestul lor laș de a transfera toate neajunsurile noastre financiare pe umerii frunzei de tei! Ați văzut cu câtă ușurință reușește Isărescu să își trimită criticii nervoși la un ...ceai de tei? Sesizați rezonanța noului leac? Până acum, se lucra pe adormirea opiniei publice, fără tei, prin vorba dulce mult aduce...Uneori, cu bromură, în situații focoase.

De data aceasta, cu ocazia unei noi crize, Isărescu crede că a descoperit de unul singur ecuația salvatoare. Adică a descoperit pupăza din tei...Nu în America, nu o altă ecuație salvatoare, care să-i liniștească pe recalcitranții din jurul său, căci așa ne vede domnia sa din turnul unde a fost uitat de bună voie de toate partidele politice de la noi...

Isărescu este mulțumit că a descoperit pupăza din tei, deși poporul nostru, pe care încearcă să-l amăgească din nou, nu este un mare consumator de ceai. În schimb, politicienii noștri se dau în vânt după noi alianțe neproductive!

De când s-a declanșat noua criză economică, Isărescu a descoperit pupăza din tei! Ea este noua mascotă a domniei sale, după ce Ion Creangă a ciufulit-o de-a luat-o toți dracii în copilărie!

Lucian Cristea

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu