Blegeală totală, românii își bocesc soarta șI fluieră a pagubă!

Postat la: 19.01.2022 - 11:09

Când cineva îți ia ceva înadins, e clar că nu-ți mai dă înapoi de bunăvoie! Așa și cu românii noștri, s-au lăsat în mod conștient buzunăriți atâta timp, iar politicienii și multinaționalele care s-au obișnuit cu traiul bun asigurat din taxele plătite de către noi, duc acum buzunăreala către abuzare.

Povestea facturilor umflate la energie, care distrug echilibrul financiar al familiilor de români și, chiar mai grav, duc spre faliment firmele de producție mici și mijlocii, este însă o speță despre care românii au fost anunțați, dar s-au complăcut în pasivitate, crezând prostește că nu trebuie să protesteze din timp, că cineva va avea grijă de banii lor. Asta nu este naivitate, e chiar iresponsabilitate, în condițiile în care li s-a dovedit că sunt ignorați constant după fiecare rând de alegeri, și repet, au fost anunțați public, prin demonstrații valide și clare că facturile la energie le vor păpa veniturile în mod fatal.

Încă din iulie 2021, după ce Petrișor Peiu mi-a semnalat viitorul dezastru, discutând și cu alți specialiști apoi, am tot scris și vorbit despre viitorul dezastru, ba chiar i-am îndemnat pe toți cei ce citeau sau ascultau să meargă de urgență să-și ia la întrebări primarii sau parlamentarii, să-i oblige cumva la a pune presiune pe Guvern, pentru că totul era clar încă de atunci. Cred c-am discutat în lunile următoare tema de câteva ori pe săptămână, inclusiv în emisiuni tv de largă audiență, deci era imposibil ca milioane de români să nu fi aflat. Petrișor Peiu, la rândul său, a avertizat și demonstrat oroarea de câteva zeci de ori, iar ca noi au mai fost încă câțiva ce-au informat public, printre care chiar și actualul ministru de finanțe, Adrian Câciu. S-a aflat astfel totul din timp, proceduri, filiere, complicități, mai era nevoie doar de atitudine și presiune publice din partea cetățenilor, care lucruri nu s-au mai întâmplat însă.

Azi e greu de crezut că treburile mai pot fi reglate, operatorii și-au creat portițe legale prin care, cu avocați bine plătiți, vor lupta pentru purcoiul de bani subtilizat din buzunarele românilor și conturile firmelor. Se petrec drame umane și vor fi falimente în serie, desigur că se pot indica vinovații instituționali dar, oricât de greu vă va fi să recunoașteți, cauza principală este pasivitatea și lașitatea românilor care, informați fiind din timp, s-au complăcut în petrecerile și concediile verii, șprițurile toamnei, sarmalele și cârnații sărbătorilor, iar acum își bocesc soarta și fluieră românește a pagubă. Lecție dură, dar din care mă îndoiesc profund că vor fi învățat ceva. Ce trist să ți se aplice ca popor, de către șmecherii exersați în devalizări cu complicitate politică, principiul neaoș "Schema-i veche, prostu-i nou!"

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu