Când muzica rock e folosita ca instrument de război în Ucraina!

Postat la: 13.05.2022 - 09:40

Incapabil să își mobilizeze populația pentru a "reconquista" Donbass și Crimeea, guvernul ucrainean exploatează referințele național-socialiste pentru a recruta în țările occidentale. Sprijinit și finanțat de Europa, guvernul ucrainean subvenționează un festival de muzică NSBM (National Socialist Black Metal) în capitala sa, Kiev, în timp ce trupele care cântă acolo sunt hăituite în restul Europei. Această susținere publică de aproape șapte ani nu pare să îngrijoreze guvernele sau Comisia Europeană, dimpotrivă.

Deși vigilenți, nici Bernard-Henri Lévy, nici Raphaël Glücksmann nu au intervenit; nu există nimic în AFP sau în presa vigilentă din Europa Occidentală despre acest festival internațional, ale cărui bilete sunt disponibile online. Chiar și Haaretz l-a denunțat, deoarece include cele mai extreme grupuri ale mișcării NSBM. Dacă nu a fost prezent la ediția din 2019, îl putem menționa pe Varg Vikernes (Burzum), adulat pentru că a incendiat o biserică istorică din Suedia.

Black metalul face parte din tehnicile de subversiune a tineretului folosite de rock. Știam deja despre denunțurile formațiilor sataniste de la Hellfest, despre cântărețul Down care striga "white power" cu brațul întins în 2016, despre dizolvarea Blood & Honor Hexagon la cererea CRIF în 2019, dar Kievul intră pe val. În 2020 nu a existat niciun festival din cauza pandemiei. Data festivalului din 2021 nu este anunțată pe site-ul organizatorului. Dacă faceți clic pe pictograma pentru ediția 2019, veți fi direcționat către ofertele de prostituate. Este în continuare același site. Festivalul are loc întotdeauna la Kiev.

Inițial, în 2012, un festival de muzică este organizat în Rusia de Alexey Levkin. Acuzat de dublă crimă și apoi eliberat, el a fugit în Ucraina în 2015. Cunoscut ca fiind solistul grupului M8L8TH (8 reprezintă O de la molot, ciocan în rusă, iar doi 8 reprezintă Heil Hitler, deoarece H este a opta literă), Levkin este unul dintre liderii Wotanjugend și Militant Zone, structuri care organizează evenimente, administrează un magazin și fac propagandă pe internet.

El este prezentat ca acționând ca o "busolă intelectuală" pentru "ucraineni". Site-ul nu numai că vinde produse online, dar oferă și prelegeri și interviuri despre politică, istorie, religii păgâne, muzică etc. În imaginația confuză întreținută de teoreticienii săi, originea rasei ariene s-ar afla în stepele ucrainene, teritoriul imperiului khazar, scrie Reseau International.

Azov recrutează

În decembrie 2019, întreaga scenă muzicală internațională cea mai extremă s-a reunit pentru Ucraina. "Cea mai bună adunare de naționaliști albi din lume" îi drenează pe cei mai entuziasmați activiști europeni (abia 1.500) și le permite să fie înrolați în lupta Ucrainei împotriva Rusiei. Într-adevăr, festivalul este organizat cu sprijinul mișcării Azov (NAZOV), o organizație politică care are un regiment în cadrul Gărzii Naționale Ucrainene. Insecuritatea care înconjoară aceste evenimente în întreaga Europă contrastează cu sprijinul oficial pentru festivalul din capitala ucraineană.

Regimentul Azov folosește simboluri și cultivă o estetică care fascinează activiștii vest-europeni crescuți cu jucării de gen neutru și care au văzut arme doar în filme, fără a ține cont de faptul că este echipat cu puști de asalt Tavor fabricate în Ucraina sub licență israeliană. În timp ce în Europa armele sunt interzise, în Ucraina camarazii lor pot merge și lupta pe frontul din Donbass împotriva altor naționaliști. "Acest lucru ne ajută, bineînțeles, să ne dezvoltăm și să ne consolidăm baza internațională de fani, baza noastră de susținere", spune Olena Semenyaka, secretar internațional al aripii politice a Azov.

Bursa Soros

În ianuarie 2021, Olena Semenyaka, "Prima Doamnă" a naționaliștilor ucraineni și purtătoare de cuvânt a Azovului, s-a aflat pe lista laureaților recrutați pentru o bursă de șase luni la IWM (Institutul de Științe Umane) din Viena, la propunerea unei fundații private. George Soros este membru al comitetului de sponsorizare al Institutului, iar actualul director al acestuia este responsabil de programele academice ale Fundației pentru o Societate Deschisă a finanțatorului maghiar.

Fotografiile cu Olena cu brațul întins în fața unui steag cu zvastică au forțat Institutul să îi retragă bursa, derutându-i pe membrii săi: Este de neînțeles că conducerea IWM nu a avut acces la aceste portrete, care apar în primele rezultate atunci când oamenii sunt interesați de laureată. Institutul nu a oferit nicio explicație oficială pentru acordarea sau revocarea premiului.

SUA și Intermarium

Argumentul neo-bolșevismului a dispărut, utilizat pe scară largă în primele zile după lovitura de stat a revoluției maidaneze pentru a-i denunța pe ucrainenii pro-ruși și pe susținătorii lor din Europa, a fost înlocuit de un mare proiect paneuropean. Organizatorul Asgardsrei, Alexei Levkin, a vorbit în numele Grupului de asistență pentru dezvoltarea Intermarium, proiectul pan-european anglo-saxon care grupează fostele țări est-europene de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Purtată în principal de polonezi încă din perioada interbelică (Piltzudski, Solidarnosc și apoi frații Kaczynski), ea a fost preluată în 2016 de Andriy Biletsky, deputat ucrainean, lider al partidului Corpul Național și fondator al regimentului Azov. Aceasta se alătură Inițiativei celor trei mări (Marea Baltică, Marea Adriatică, Marea Neagră), mai avansată din punct de vedere politic. A tăiat Europa în două și a vrut să formeze o alianță împotriva Rusiei.

Prima sa reuniune, care a avut loc la Dubrovnic în august 2016, a reunit reprezentanți din 12 țări central-europene, care au ascultat declarații ale ministrului chinez de externe și ale unui fost consilier pentru securitate națională al SUA. În 2017, președintele Trump a participat la summit pentru a denunța proiectul gazoductului Nord Stream 2, confirmat de Biden în 2021. În 2018, Juncker, președintele Comisiei Europene, a venit să acorde sprijinul Europei.

Apel către islamiști

După ce au eșuat în Siria, activiștii jihadiști au fost redistribuiți în Ucraina începând din decembrie 2020, după cum relatează ziarul ucrainean Zoborana: "Cu instituții de stat slabe, corupție, granițe poroase și încăierări constante, Ucraina oferă mari oportunități pentru cei care vor să rămână ascunși. Nu este prima dată când Ucraina apelează la islamiști, în 2014 aproximativ 300 de mercenari întorși din Siria au fost trimiși să lupte în Donbass.

Adjunctul organizației teroriste Jaish al-Muhajireen wal-Ansar, Abdul Karim Kirimli, a făcut apel la toți tătarii din Crimeea și la toți musulmanii din Ucraina să "intre pe calea jihadului". Când observăm pagubele produse de acești teroriști în întreaga Europă, acest apel dă măsura inconștienței puterii de la Kiev și a perversității comandanților săi.

Stâncă și svastică

Printre militanții francezi care participă la acest festival, unii se declară membri ai GUD, ai Zouaves de Paris sau ai Casapound. Aceștia călătoresc mii de kilometri pentru a asculta aceste trupe în încercarea de a face politică, dar care este relația dintre NSBM și muzica național-socialistă, dacă există? Nimeni nu ar vrea să recunoască faptul că muzica Black Metal se inspiră din anii '30 sau '40. La acea vreme, tinerii cântau live, fără amplificare, doar acompaniați de chitară, muzicuță sau acordeon. Sunt tinerii lor emulatori capabili să cânte?

Întinderea brațului sau afișarea svasticii nu a fost niciodată monopolul celui de-al Treilea Reich. Mai degrabă, aceste trupe se află în linia celor care au folosit acest simbolism în muzica rock, exemplele abundă, de la Brian Jones la Iggy Pop, de la David Bowie la Sid Vicious, pentru a-i numi doar pe cei mai cunoscuți. Unde este proiectul politic? El există pentru că acest festival este susținut de guvernul ucrainean (un guvern finanțat de Uniunea Europeană, susținut militar de aliatul său american și de aliații săi britanici, polonezi, canadieni, lituanieni etc., și echipat cu arme proiectate în Israel).

Nazismul și satanismul

În decembrie 2016, la conferința "Pactul de oțel", s-a afirmat "Eurasismul luciferic". Acesta spunea: "Black metal este muzica epocii de fier. [...] Este muzica care laudă decadența, care laudă legiunile întunecate ale ființei, muzica care laudă răul în sensul cel mai larg al cuvântului. [...] Vorbim despre deschiderea porților haosului". În 2017, Peste Noire (KPN) a prezidat un schimb pe tema "Hitler: nazism, folclor și tradiții", cântărețul său revendicând în mod deschis satanismul, un marker comun al curentului Black Metal. În 2018, tema conferinței a fost "Paganismul nordic ca metafizică". Festivalul poate prospera, poate recruta din toată Europa oameni pe care Ucraina se străduiește să îi crească în rândul populației sale, din care o parte s-a separat deja.

Această subminare din partea guvernului ucrainean are rezultate, cu crearea unei Biserici ucrainene autocefale în 2018. A fost recunoscută în 2019 de Patriarhia Ecumenică de Constantinopol (Patriarhul Bartolomeu I), de Biserica Greciei (Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei) și de Patriarhia Ortodoxă din Alexandria (Patriarhul Teodor al II-lea). În timp ce slăbește una dintre cele mai vechi tradiții spirituale ale Europei, această nouă divizare a ortodoxiei nu poate decât să-i încânte pe activiștii care susțin păgânismul și satanismul, luptând în același timp alături de islamiști.

Prin puterea sa de seducție, muzica este folosită pentru a identifica și a identifica militanții naționaliști pentru a-i înrola să susțină, cu armele în mână, cauzele pentru care luptă, neînarmați, în țările lor de origine. Adesea subestimat, instrumentul muzical își arată astfel rolul politic.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu