Jobul potrivit la ministrul iscusit! Săracii bugetari bogaţi din manualul: "Cum să câştigi bine din voluntariat"

Postat la: 11.03.2021 - 10:14

Un post la Ministerul Energiei poate fi job-ul ideal, dacă eşti la momentul potrivit, în subordinea ministrului potrivit. Poate că nu Virgil Popescu a inventat voluntariatul plătit, chiar regeşte am putea spune, dar ministrul este un susţinător al principiului. Altfel nu ar fi semnat ordinul prin care Valentina-Antoaneta Cobzăreanu a fost în misiune în străinătate, prin procedură de voluntariat, dar plătită cu peste 4.000 de euro lunar.

Portalul rptv.ro a obţinut, în cadrul unei anchete jurnalistice, ordinul semnat de ministrul Virgil Popescu, care ne arată că mulţi ani am trăit în minciună. Dacă n-aţi ştiut până în anul de graţie 2021, poţi face voluntariat plătit regeşte.

În ordinul nr. 2794 / 01.09.2020 al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, se menţionează că numirea Valentinei Cobzăreanu la Biroul de Promovare Comercial-Economică (BPCE) al României la Zagreb se face prin procedură de voluntariat. Mai exact, cuvântul ,,voluntariat" este scris de cinci ori în document. Funcţia este de ministru consilier, iar durata este de 13 luni. Teoretic, 13 luni de voluntariat.
Ordinul nr. 2794, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Practic, însă, Valentina-Antoaneta Cobzăreanu va fi plătită regeşte, cu toate cheltuielile aferente postului decontate de statul român.

În ordinul de numire, se prevede că aceasta va încasa un salariu lunar, în valută, de 3.993 de euro. Adică, în toată perioada în care va activa la Zagreb, va încasa aproape cât pentru un apartament cu două camera într-o zonă bună a Bucureştiului. Şi ca într-o reclamă de teleshopping, trebuie să ştiţi că asta nu e tot.
Ordinul nr. 2794, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Valentina-Antoaneta Cobzăreanu va avea copilul alături, în misiune, pe post de însoţitor. Pentru minor, aceasta mai primeşte o indemnizaţie de 165 de euro lunar. Adică încă 2.145 de euro.

Dar privilegiile se opresc aici. Pe perioada misiunii în străinătate, Valentina-Antoaneta Cobzăreanu este transferată la Direcţia Generală Comerţ Exterior, Reţea Economică Externă, BPCE Zagreb şi îşi păstrează şi salariul în lei corespunzător funcţie, 7.592 de lei brut lunar.

Detalii AICI

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu