"Blonda lui Boc", furată de Bode, a rupt norma! Peste 10.000 de euro pe lună, pentru secretara MAI!

Postat la: 06.03.2021 - 18:58

Ştefania Gabriella Ferencz, secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, a încasat în 2020 peste 600.000 de lei, adică în jur de 50.000 de lei lunar.

Fostă şefă de cabinet a lui Emil Boc în perioada când era premier şi ex-secretar general al Ministerului Transporturilor, Ferencz a fost anul trecut în patru consilii de administraţie. Lucian Bode, ministrul de Interne, a avut grijă să-și ia după el secretara pe care a avut-o la Ministerul Transporturilor. A dus-o la Ministerul de Interne. Din 22 ianuarie 2021, Ștefania Gabriella Ferencz, cunoscută drept „Blonda lui Boc", a fost detașată, pentru o perioadă de 6 luni, în funcția de secretar general al MAI. Vezi și EXCLUSIV Dedesubturile schimbării radicale făcute în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă: ‘Bode a majorat schema să-i facă loc Irinei Alexe'

Perioada de la Ministerul Transporturilor i-a adus Ştefaniei Gabriella Ferencz numirea în mai multe consilii, unde sunt plătite indemnizaţii generoase. Pe lângă salariul de la Ministerul Transporturilor, 110.000 de lei în 2020, potrivit ultimei declaraţii de avere, Ştefania Gabriella Ferencz a mai câştigat bani de la CIFGA a Eximbank, CA al ROMATSA, CA al CNAIR şi CA al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR" S.A. Cea mai mare sumă încasată de la un consiliu de administraţie a fost de la CIFGA al Eximbank, de unde a primit aproximativ 258.000 de lei, iar pe locul al doilea se află veniturile de la CA al CNAIR, de unde a primit circa 93.000 de lei. 86.000 de lei a încasat de la Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR", iar alţi 67.000 de lei de la CA al ROMATSA. Cariera în administraţia publică a Ştefaniei Gabriella Ferencz e legată de Emil, primarul municipiului Cluj-Napoca. Primul său loc de muncă a fost cel de director de cabinet al deputatului Emil Boc, în perioada 2001-2004, apoi a ajuns director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca în perioada 2004-2009, când edil era Boc.

Numirea în funcţia de premier a lui Emil Boc a însemnat şi transferul lui Ferencz la Bucureşti, unde timp de trei ani a fost directorul de cabinet al aceluiaşi politician. După câţiva ani petrecuţi la Primăria Cluj-Napoca (2012-2019), Ştefania Gabriella Ferencz a fost numită secretar general-adjunct al Ministerului Transporturilor, condus în perioada o noiembrie 2019 - decembrie 2020 de Lucian Bode, fost PDL-ist şi apropiat al lui Emil Boc, iar ulterior avansată pe funcţia de secretar general al instituţiei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu