Anchetă penală în curs în scandalul pacienţilor cu COVID-19 sedaţi şi legaţi de pat la un spital din Sibiu

Postat la: 08.03.2021 - 18:01

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunţat că se va autosesiza în cazul dezvăluirilor făcute de un fost asistent medical din Spitalul Judeţean Sibiu, cu privire la nereguli identificate în secţia ATI dedicată COVID-19. Potrivit acestuia, pacienţii erau legaţi şi sedaţi. Conducerea spitalului neagă acuzaţiile.

Scandalul scos la iveală de un angajat de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu a căpătat deja aspecte penale. Procurorii au anunţat că în urma dezvăluirilor făcute de publicaţia Turnul Sfatului va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor. Informaţia a fost făcută public de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Semnalul de alarmă în acest caz a fost tras de un lucrător medical de la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Sibiu, care acuză faptul că pacienţii cu COVID ar fi legaţi de paturi, cu răni la mâini din cauza feşelor şi sedaţi cu anestezice şi sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita. Dezvăluirile au fost făcute sub protecţia anonimatului. Potrivit statisticilor, mortalitatea în Secţia ATI Covid de la Sibiu depăşeşte 75% în ultimele şase luni.

„Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitaţi şi şi-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstigneşti ca pe vite şi să-i legi de paturi e cale lungă", a declarat asistentul medical. Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea uşor la această procedură, chiar şi atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniştea medicilor şi asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu