Vedetă TV din Turcia, condamnată la 8.658 de ani de închisoare pentru abuz sexual: starul mai e acuzat că și-a format o sectă și spiona militar!

Postat la: 17.11.2022 - 13:19

Un tribunal din Istanbul a condamnat, miercuri, un teleevanghelist musulman care s-a înconjurat de femei îmbrăcate sumar pe care le numea "pisicuțe" la 8.658 de ani de închisoare, în cadrul unui nou proces.

Adnan Oktar realiza emisiuni de televiziune înconjurat de femei foarte machiate și puțin îmbrăcate, în timp ce predica creaționismul și valorile conservatoare. Anul trecut, bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost condamnat la 1.075 de ani de închisoare pentru infracțiuni precum agresiune sexuală, abuz sexual asupra minorilor, fraudă și tentativă de spionaj politic și militar. Însă această sentință a fost anulată de o instanță superioară.

În timpul rejudecării, Înalta Curte Penală din Istanbul l-a condamnat pe Oktar la 8.658 de ani de închisoare pentru mai multe capete de acuzare, printre care abuz sexual și privarea de libertate a unei persoane, a relatat agenția de presă Anadolu. Instanța a condamnat, de asemenea, alți 10 suspecți la câte 8,658 de ani de închisoare, a precizat agenția.

Oktar, pe care criticii îl consideră liderul unei secte, a dobândit notorietate pentru emisiunile sale de pe canalul de televiziune online A9 și fusese denunțat în mod regulat de către liderii religioși din Turcia. În cadrul unei represiuni majore asupra grupului său, el a fost arestat preventiv la Istanbul în 2018, în cadrul unei anchete a unității de combatere a infracțiunilor financiare a poliției din oraș.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu