Gara care va semăna cu un absorbant uriaș. Este jenant să spui că arată ca o floare de prun!"

Postat la: 17.04.2024 - 08:32

Proiectul unei noi gări din China stârnește controverse deoarece clădirea seamănă cu un absorbant medical uriaș. Discuțiile au apărut pe rețelele sociale după ce autoritățile au publicat schița viitoarei clădiri. Acestea susțin că schița a imitat o floare de prun.

Prezentarea proiectului privind noua gară a orașului Nanjing a atras atenția chinezilor într-un sens neașteptat. Aceștia au văzut schița viitoarei clădiri și au constatat că de sus aceasta seamănă cu un absorbant medical uriaș, potrivit BBC. Asta deși autoritățile au susținut că designul gării North Nanjing se inspiră din florile de prun, pentru care orașul este cunoscut.

Subiectul a generat milioane de vizualizări și comentarii pe diverse platforme de socializare din China. Ziarul Nanjing Daily a anunțat că proiectul preliminar a fost aprobat de guvernul provinciei Jiangsu și de China State Railway Group. Construcția urmează să înceapă în prima jumătate a anului 2024, iar investiția ar putea fi în jur de 2,7 milioane de dolari.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu