Percheziții la Primaria Ploiești. Primarul Iulian Badescu, audiat la DNA

Postat la: 03.03.2015 10:30

Procurorii DNA au descins marţi dimineaţă în sediul Primăriei Ploieşti, dar şi la locuinţa edilului Iulian Bădescu. Percheziţiile au loc într-un dosar ce vizează modul în care Consiliul Local a finanţat echipa de fotal Petrolul Ploieşti.

Se pare că este vorba despre Dosarul "Asociaţia Lupii Galbeni", în care este implicat și Daniel Capră, finanțatorul celor de la Petrolul.

Suma despre care vorbesc procurorii ar fi de trei milioane de euro şi ar fi ajuns în conturile clubului de fotbal. Iulian Bădescu va fi dus la audieri la DNA.

"O singură dată au fost audieri. Atunci eram în calitate de martor. Acum nu ştiu exact calitatea. Probabil că o să aflu după ce ajung la DNA pentru audieri. Pozitia mea e aceeaşi. Totul a fost legal din punct de vedere al finanţării. Noi, practic, nu am finanţat echipa Petrolul Ploieşti, am finanţat perfomanţa echipei. FC Petrolul Ploieşti e o societate privată, ea nu a aparţinut niciodată Primăriei municipiului Ploieşti şi are acţionari privaţi", a spus primarul Iulian Bădescu pentru Digi 24.

În decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcţie de performanţele echipei Petrolul. Pentru că echipa a câştigat Cupa României şi s-a clasat pe locul 3 în Liga I, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani folosiţi, conform contractului, pentru salarii şi premii.

 

 

 

Sursa: ziarulatac.ro

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu