Victoria primarului mort de la Deveselu, sărbătorită în cimitir: "Dom' primar, i-am bătut la fundu' gol!"

Postat la: 28.09.2020 - 14:38

Zeci de săteni din Deveselu s-au adunat în noaptea de duminică spre luni, 27/28 septembrie 2020, în cimitirul din localitate unde a fost înmormântat, cu doar o săptămână şi ceva în urmă, primarul Ion Aliman, mort de COVID-19. Aliman, câştigătorul alegerilor, ar fi împlinit astăzi 57 ani.

Primarul Ion Aliman, care a decedat cu 10 zile înainte de scrutinul de duminică, a câştigat detaşat alegerile la Deveselu, cu peste 70%, ceilalţi doi candidaţi rămaşi în cursă nemaiavând ce să facă în faţa valului de susţinători ai lui Aliman. Primarul ar fi împlinit astăzi 57 ani.

Ultimele zile ale campaniei, pentru că lista de candidaţi nu s-a mai putut schimba, s-au desfăşurat pentru a-i convinge pe locuitori să voteze candidatul decedat, „pentru ca echipa să meargă mai departe". Viceprimarul lui Aliman, Nicolae Dobre, ar urma să fie desemnat din nou viceprimar şi să conducă localitatea până la următoarele alegeri.

Nici măcar în ziua votului PSD nu s-a sfiit să-şi susţină candidatul, fotografiile lui Ion Aliman fiind pe zeci de maşini care au circulat duminică prin localitate, iar îndemnul, acelaşi: „Votaţi Aliman, el este primarul nostru!".

După numărarea voturilor, zeci de localnici s-au deplasat în cimitir, ducându-i simbolic vestea lui Aliman.

„Un moment de reculegere în cinstea acestui Om. Domnu' primar, să ştiţi că i-am bătut la curu' gol, e victoria dumneavoastră, v-o dedicăm! Şi pe viitoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Să ştiţi că şi pe următoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Ştim că de acolo de unde sunteţi ne vegheaţi. Dumnezeu să vă odihnească în pace! Nu vă vom uita niciodată. Eroul nostru!", s-a rostit în cimitir.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu