Un contribuabil german s-a trezit cu o scrisoare de la Trump şi 1.200 de dolari în cont. Peripeţiile bărbatului

Postat la: 24.05.2020 - 17:52

Un jurnalist german s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont ajutor de pandemie de la guvernul american şi cu o scrisoare de la însuşi preşedintele american.

După ce şi-a revenit în fire, gândindu-se că Donald Trump „a înnebunit", jurnalistul german Tobias Ruether care a primit ajutorul în timp ce se afla la Berlin, a făcut toate demersurile, nelipsite de peripeţii, de a înapoia banii Fiscului american.

"Sunt cetăţean german, plătesc taxe în Germania. Am râs, m-au trecut transpiraţiile, apoi lumea mi-a căzut în cap, mi s-a făcut frig şi am rostit un cuvânt din patru litere, aşa cum spun americanii muncitori", a scris Ruether în Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Greşeala se explică prin faptul că jurnalistul are încă din facultate un social security number, care conferă dreptul de muncă în SUA. Tobias Ruether a reuşit cu greu să înapoieze ajutorul guvernamental destinat americanilor afectaţi de pandemie.

Iniţial a trimis un fax departamentului Fiscului care se ocupă de taxele internaţionale dar acesta era scos din funcţiune. A rezolvat transmiţând cecul prin poştă după ce a mai încercat şi prin alte căi, inclusiv luând legătura cu ambasada SUA.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu