Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_v8n952buvopnaceiaq914asi45, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Un caz de infectare cu noul coronavirus nu poate fi explicat de autorităţile medicale din SUA

Un caz de infectare cu noul coronavirus nu poate fi explicat de autorităţile medicale din SUA

Postat la: 27.02.2020 09:16

Autorităţile medicale din SUA nu îşi pot da seama cum un locuitor din Solano County, California, a fost infectat cu noul coronavirus, având în vedere că pacientul nu a călătorit în zone afectate de epidemie şi nici nu a intrat în contact cu persoane infectate, transmite CNN.

Modul în care persoana a fost expusă la noul virus este „necunoscut", transmite Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) printr-un comunicat de presă, citat de CNN.

„Este posibil ca acest caz să fie unul de transmitere prin colectivitate a noului virus Covid-19, ceea ce ar fi prima oară când o astfel de situaţie are loc în Statele Unite", au transmis reprezentanţii CDC.

Termenul de „transmitere prin colectivitate" presupune că virusul s-a răspândit printr-o comunitate şi că „sursa infecţiei este necunoscută. Totuşi, există posibilitatea ca pacientul să fi fost expus la o persoană infectată care s-a întors recent dintr-o zonă afectată de epidemie", au conchis oficialii.

Pacientul se află sub tratament într-un spital din Sacramento. În Statele Unite au fost confirmate 60 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar autorităţile medicale americane se aşteaptă că numărul cazurilor să crească.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu