Un cântăreț va fi spânzurat pentru o melodie - Casa sa a fost incendiată de mulțime

Postat la: 11.08.2020 - 10:46

Un cântăreț din Nigeria a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru blasfemie împotriva profetului Mohamed, scrie BBC citat de Digi24.ro. Tânărul de 22 de ani, a distribuit pe WhatsApp o înregistrare video în care apărea cântând o melodie peiorativă la adresa profetului.

După ce melodia a apărut în spațiul public, casa cântărețului de gospel islamic a fost incendiată de protestatarii furioși care au cerut autorităților să ia măsuri împotriva sa. În prezent, Yahaya Sharif-Aminu, care nu a negat acuzațiile, se află în detenție.

Criticii au explicat că versurile sunt considerate o blasfemie deoarece cântărețul a lăudat un imam din frăția musulmană Tijaniya, pe care îl consideră mai presus decât profetul Mohamed.

Liderul protestatarilor care au cerut arestarea muzicianului a declarat pentru BBC că această sentință va servi drept un avertisment pentru alții „care au în vedere să urmeze exemplul lui Yahaya". „Când am auzit sentința am fost atât de fericit pentru că a demonstrat că protestul nostru nu a fost în zadar".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu