Un adolescent a rezolvat problema unghiului mort la mașini

Postat la: 17.11.2019 - 17:13

Cu un webcam și un proiector, un adolescent american a făcut transparent stâlpul din marginea parbrizului care creează ceea ce se numește "unghiul mort".

Așa-zisul unghiul mort este una din cele mai vechi probleme ale automobilelor, o problemă pe care toți producătorii auto au încercat să o rezolve într-un fel sau altul, însă niciunul nu a găsit o soluție practică și universal valabilă până acum.

Unghiul mort este cauza multor accidente, împiedicând șoferul să se asigure corect în anumite situații la schimbarea direcției și nepermițându-i acestuia să vadă în spatele celor doi pilari care încadrează parbrizul și susțin acoperișul.

Alaina Gassler, un adolescent american, a găsit, însă, o soluția pentru această problemă, încercând să-și ajute mama care avea mari probleme din cauza unghiului mort al mașinii pe care o conducea.

Ea a montat o cameră web pe exteriorul stâlpului și un proiector la interior. Camera web filmează în afara mașinii, iar proiectorul afișează mașina la interior.

Cu adevărat ingenios este modul în care aceasta a potrivit cele două piese, astfel încât imaginea camerei web afișată de proiector să lase impresia că stâlpul este translucent și se poate vedea direct prin el. Gassler a fost premiată pentru această realizare în cadrul competiției de științe pentru elevi Broadcom Masters și a primit 25.000 de dolari.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu