Trei medici ginecologi din Vaslui, condamnaţi la închisoare. Luau spăgi pentru a întrerupe sarcini avansate

Postat la: 14.07.2018 10:12

Trei medici ginecologi din Vaslui au fost condamnaţi, vineri, de magistraţi, aceştia fiind acuzaţi de luare de mită în scopul întreruperii unor sarcini avansate. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au dispus vineri condamnarea medicului Simona Botez la patru ani şi opt luni de închisoare şi peste 80.000 de lei amendă penală, pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi întreruperea cursului sarcinii, în formă continuată. În acelaşi dosar, instanţa a dispus condamnarea medicului Doina Andrei tot la patru ani şi opt luni de detenţie, precum şi plata unei amenzi de 92.500 de lei, pentru aceleaşi acuzaţii.

Şi medicul Adrian Tănăsescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, instanţa dispunând şi plata unei amenzi de 18.000 de lei, pentru luare de mită în formă continuată. "Instanţa dispune confiscarea de la cei trei inculpaţi a sumei totale de 19.870 de lei, primită de la paciente cu titlu de mită", au arătat, vineri, judecătorii vasluieni. De asemenea, magistraţii le-au interzis inculpaţilor să mai profeseze ca medici pentru cinci ani de la ispăşirea pedepselor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel.

Cei trei medici ginecologi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată în urmă cu aproximativ trei ani, ei fiind acuzaţi că au solicitat şi primit bani de la pacienţi pentru a întrerupe sarcini la cerere, deşi vârsta de gestaţie era de peste 14 săptămâni.

"În perioada 2009 - 2015, inculpaţii Andrei Doina, Botez Simona şi Tănăsescu Adrian, medici din cadrul Secţiei Obsetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, au solicitat şi obţinut de la pacienţi sume de bani variind de la 50 la 1.600 de lei, efectuare de acte în legătură cu activitatea de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale gratuite, sau pentru îndeplinirea de acte contrare îndatoririlor de serviciu, efectuarea de întreruperi de sarcină la cerere, vârsta sarcinii fiind de peste 14 săptămâni, activitatea ilegală fiind disimulată prin comiterea de infracţiuni de fals, referitor la completarea inexactă a foilor de observaţie clinică cu privire la pacienţi", au arătat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu