Toate spitalele trec sub coordonarea Ministerului Sănătății. Se fac angajari masive

Postat la: 03.04.2020 18:50

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că toate spitalele care se aflau in subordinea autorităților locale vor trece, pe perioada epidemiei, sub coordonarea Ministerului Sănătății.

„Guvernul a decis ca în perioada pandemiei toate unitățile sanitare care se aflau în subordinea autorităților locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății. Va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere", a anunțat Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe de presă.

„Știu că este un sistem cu multe deficențe adunate în timp, cu personal insuficient. Este o realitate pe care o cunoaștem și care acum își arată neajunsurile (...) Direcțiile de sănătate publică au făcut o muncă importantă. Și la nivelul lor am găsit personal insuficient, care nu a putut face față anchetelor epidemiologice și deciziilor care trebuiau luate pe moment.

Vom angaja încă o mie de oameni în aceste structuri, adică o suplimentare cu peste 25%. Alte o mie de persoane vor fi angajate în serviciile SAJ-urilor pentru că și echipajele de acolo au nevoie de sprijin. Acești oameni, pe lângă sutuația COVID-19 trebuie să asigure urgențele medicale pentru toate cazurile non-COVID", a mai spus Nelu Tătaru.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu