Testarea vaccinului pentru coronavirus a stârnit furia unui întreg continent: "Nici măcar nu le e rușine!"

Postat la: 05.04.2020 - 11:17

În urmă cu câteva zile, Jean-Paul Mira și Camille Locht au afirmat, cu nonșalanță, că vaccinul pentru coronavirus ar trebui testat pe locuitorii din Africa. Vorbele celor doi medici au declanșat un adevărat scandal. Mai mulți foști și actuali fotbaliști celebri de pe continentul negru au reacționat virulent.

Samuel Eto'o (39 de ani) le-a transmis celor doi că sunt "mizerabili" și că Africa nu e locul lor de joacă. Vehement a reacționat și o altă legendă, Didier Drogba (42 de ani), care a spus că "Africa nu e laborator de testare pentru vaccin". Nemulțumirile au continuat să curgă. De la Demba Ba (34 de ani), care i-a numit "monștri" pe cei doi medici, până la Kevin-Prince Boateng (33 de ani). Acesta din urmă a postat un mesaj dur pe rețelele de socializare. "Idioților, nu folosiți Africa precum o jucărie!", a scris Boateng.

Christian Atsu (28 de ani), fotbalistul lui Newcastle United, a luat la rândul său atitudine. "Nici măcar nu le e rușine de ei!", a transmis ghanezul pe Twitter. Coronavirus | Medicii francezi care au propus testarea vaccinului în Africa, dați în judecată "Putem realiza un vaccin, dar acesta trebuie testat în Africa. Astfel vom afla dacă oprește virusul COVID-19. Ar fi provocator să facem asta acolo, unde nu sunt măști, tratamente și terapii intensive.

Cum s-a făcut pentru anumite studii despre SIDA, unde, printre prostituate, încercăm lucrurile, pentru că știm că ele sunt foarte expuse și nu se protejează", a fost mesajul celor doi medici din Franța în urmă cu trei zile. Declarația a fost făcută în direct la TV, în contextul unui vaccin pentru tuberculoză, care ar putea funcționa și în cazul noului coronavirus, prin creșterea imunității.

Confruntați cu un val de ură pentru rasismul lor și amenințați că vor fi dați în judecată de un important avocat marocan, cei doi au încercat să lămurească situația. "Vreau să-mi prezint scuzele celor pe care i-am rănit. Îmi cer iertare celor care s-au simțit șocați și insultați de remarca mea neîndemânatică", a transmis Jean-Paul Mira, printr-un comunicat postat de spitalul Cochin, unde medicul este șef la secția de terapie intensivă.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu