Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_bk59iv14u291ncndhqr1g5t6v2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Testarea naţională anti-Covid a început. Când vom afla câţi români au fost infectaţi: „Este cea mai avansată metodă disponibilă în acest moment"

Testarea naţională anti-Covid a început. Când vom afla câţi români au fost infectaţi: „Este cea mai avansată metodă disponibilă în acest moment"

Postat la: 02.07.2020 10:45

Testarea naţională a început cu judeţul Ialomiţa, dar au fost recoltate şi câteva din Bucureşti, anunţă Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Testarea ar urma să se încheie la sfârşitul lunii august şi este făcută cu cea mai avansată metodă disponibilă în acest moment.

În toamnă, autorităţile vor avea o imagine cu privire la procentul românilor care au trecut prin infecţie, pe cele 8 regiuni de dezvoltare, transmite Digi24.

„Toate probele care sosesc sunt însoţite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS. Au început să se facă câteva prelevări în câteva locaţii. Prima este judeţul Ialomiţa şi câteva au fost efectuate şi în Bucureşti. Este un eşantion care este calculat într-un fel anume, dar este şi un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante şi evident cu consimţământul lor. Noi credem că la sfârşitul lunii august o să avem încheiate recoltările şi cea mai mare parte din rezultate la dispoziţie", a declarat pentru Digi24 Adriana Pistol, directorul CNSCBT.
Testarea acoperă toate cele 8 regiuni din ţară

Astfel, explică directorul Centrului, vom şti care este procentul din populaţia României care a trecut prin infecţie pentru că care anticorpi, fie că a ştiut sau nu a ştiut că a trecut prin infecţie.

„Vom şti separat pe care fiecare grupă de varstă, care este procentul persoanelor care a trecut prin infecţie şi vom şti de asemenea şi pe regiuni, cele 8 regiuni ale României, care este procentul persoanelor care au trecut prin infecţie. Datele vor fi puse la dispoziţia decidenţilor, de aceea derulăm acest studiu ca să sprijine decidenţii pentru măsuri, şi mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni", a declarat Adriana Pistol.

Potrivit directorului CNSCBT,este vorba de un sistem în care au fost selectate un număr de laboratoare doritoare să participe în fiecare judeţ şi în Bucureşti.

„Orice laborator care face orice tip de analiză medicală, acolo sigur că sosesc persoane care au o recomandare pentru diverse tipuri de analize medicale, aceste persoane sunt întrebate dacă sunt de acord să participe la studiu. În acest moment laboratorul care oricum recoltează sânge pentru a efectua analizele respective păstrează o cantitate minimă de ser pe care ni-l furnizează aici la noi, la Bucureşti şi pe care testăm anticorpii. Testarea nu e un test rapid, e cea mai avansată metodă la acest moment", a mai spus Adriana Pistol pentru sursa citată.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu