Temperatura record inregistrata: 63 de grade Celsius

Postat la: 20.06.2019 - 08:41

Este temperatura record: 63 de grade Celsius, la soare! Nici temperatura de la umbra nu a fost de neglijat, nu mai putin de 52,2 grade!

Cea mai mare temperatura la nivel mondial a fost inregistrata in Kuwait, 63 de grade Celsius la soare, potrivit autoritatilor locale, insa cifrele trebuie sa fie confirmate de specialistii World Meteorological Organisation (WMO). Potrivit cotidianului local Al Qabas, pe 8 iunie, temperatura la umbra a fost de 52,2 grade Celsius, iar la soare, de 63 de grade Celsius. Cinci persoane au murit din cauza caniculei si numeroase altele au fost afectate de deshidratare, in urma acestui val de caldura. Autoritatile locale se asteapta ca temperaturile sa mai creasca, avand in vedere ca vara incepe oficial pe 21 iunie.

Potrivit specialistilor WMO, cea mai mare temperatura inregistrata vreodata pe Terra a fost de 56,7 grade Celsius, in Death Valley, statul american California, pe 10 iulie 1913. Specialistii de la World Meteorological Organisation au transmis intr-un comunicat, marti, ca au fost confirmate oficial cele mai mari temperaturi din ultimii 76 de ani: 53,9 grade Celsius, in Mitribah, Kuwait, pe 21 iulie 2016, respectiv 53,7 grade Celsius in Turbat, Pakistan, pe 28 mai 2017.

"Temperatura din Mitribat, Kuwait, este in prezent acceptata de WMO drept cea mai mare vreodata inregistrata in regiunea continentala a Asiei. Cele doua observatii sunt a treia si a patra cele mai mari temperaturi recunoscute de WMO", se arata in comunicat. Unii experti contesta, insa, acuratetea celei mai mari temperaturi inregistrate vreodata pe Terra, cea din 1913, din California, si spun ca, aceasta, "esential, nu este posibila dintr-o perspectiva meteorologica". A doua cea mai mare temperatura inregistrata vreodata pe Terra a fost de 55 de grade Celsius, in Kebili, Tunisia, pe 7 iulie 1931.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu