SUA: Personalul care a primit americanii evacuați din Wuhan nu a fost protejat corespunzător, potrivit unui denunțător

Postat la: 28.02.2020 - 10:10

Un denunțător din cadrul Departamentului pentru Sănătate Publică din SUA cere protecție federală după ce s-a plâns că lucrătorii care au primit primii americani evacuați din orașul chinez Wuhan nu au beneficiat de instructaj sau echipamente de protecție împotriva coronavirusului, relatează CNN, citat de Mediafax.

„Sperăm ca Congresul și Consilierul Special al Statelor Unite să facă cercetări în acest caz", a declarat Ari Wilkenfeld, avocat al denunțătorului, pentru CNN. „Acest caz vizează răspunsul Departamentului pentru Sănătate Publică al SUA (HHS) față de coronavirus și incapacitatea sa de a-și proteja angajații, precum și publicul. Eforturile de reducere la tăcere și de intimidare a clientului nostru trebuie să fie oprite", a mai adăugat avocatul.

The Washington Post a relatat pentru prima dată despre această plângere, citând un document obținut de la avocați. Potrivit acestuia, angajații HHS ar fi fost „detașați în mod necorespunzător" și nu au primit „instructajul și echipamentele necesare pentru a opera într-o situație de urgență în materie de sănătate publică". Totodată, denunțătorul susține că a fost „repartizat pe nedrept" la locul de muncă, după ce s-a plâns superiorilor. Zachary Kurz, directorul pentru comunicații al Consilierului Special din SUA, a confirmat că „plângerea a fost înregistrată, iar cazul a fost preluat".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu