Recidivă mortală la Mediaş: un tânăr a fost înjunghiat

Postat la: 14.01.2019 13:27

Aproape 700 dintre persoanele eliberate din închisoare anul trecut în baza recursului compensatoriu au recidivat sau au revenit în puşcării, arată o statistică a Ministerului Justiţiei. Ieri, un tânăr din Mediaş, de 25 de ani, a murit după ce a fost înjunghiat de un condamnat pentru omor, eliberat recent în baza recursului compensatoriu.

Tânărul a murit în urma unui conflict, izbucnit într-un club din Mediaş, din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri. La un moment dat, tinerii au ieşit din club, iar scandalul a continuat în stradă. Se pare că victima s-a împiedicat şi a căzut, iar agresorul, un bărbat din Alba, care locuieşte în Mediaş, l-a înjunghiat în picior, în zona arterei femurale. Din cauza pierderilor masive de sânge, tânărul de 25 de ani a murit ieri la spital. Agresorul său a fost prins tot ieri, în zona localităţii Blaj, judeţul Alba, acesta fiind ridicat şi dus la audieri.

Crima de la Mediaş reprezintă un alt caz în care persoane condamnate şi eliberate în baza recursului compensatoriu recidivează şi se întorc în puşcării. Într-un răspuns transmis la o întrebare a deputatului PNL, Florin Roman, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, arată că în perioada 19.10.2017-23.11.2018, au fost puşi în libertate în baza recursului compensatoriu 13.267 de deținuți. Dintre aceştia, 2387 au fost liberaţi la termen, iar 10.880 , liberaţi condiţionat. „Din totalul acestor persoane, 649 au revenit în unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor", precizează ministrul Justiţiei.

De asemenea, Tudorel Toader precizează că „188 de persoane, eliberate în baza recursului compensator au comis noi infracţiuni, fapte cu violenţă, tâlhării, violuri, crime sau tentativă de crimă".

Pe de altă parte, deputatul Florin Roman susţine că un răspuns oficial primit de la Ministerul de Interne confirmă că a scăzut dramatic numărul patrulelor poliției naționale, în condiţiile eliberării unor infractori pe baza recursului compensatoriu. „Într-un răspuns oficial la o interpelare, ministrul de Interne, Carmen Dan, confirmă scăderea numărului patrulelor la nivel național: 3.571 în 2016, 3.296 în 2017 și 3.157 în 2018", afirmă deputatul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu