Raluca Turcan: Judecătorii CCR pun în pericol funcţionarea statului român. Decizia de azi este o nebunie

Postat la: 03.06.2020 - 21:15

Vicepremierul Raluca Turcan a criticat miercuri decizia Curţii Constituţionale de a respinge ordonanţa de urgenţă prin care mandatele aleşilor locali erau prelungine până la finalul lunii decembrie din cauza pandemiei. Turcan acuză că CCR pune în pericol funcţionarea statului român şi atrage atenţia că peste 17 zile mandatele primarilor încetează.

„Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puţin de o lună, judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleşilor locali - alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanţă de câteva zile - situaţie fără precedent care pune în pericol funcţionarea administraţiei publice locale. Practic, în doar 17 zile încetează toate mandatele aleşilor locali", a scris vicepremierul Raluca Turcan miercuri pe Facebook.

Aceasta a adăugat că autosesizarea CCR este „fără precedent" şi că decizia Guvernului de a prelungi mandatele primarilor a fost cea corectă, dând exemplul altor state europene.

„Autosesizarea Curţii Constituţionale cu privire la OUG 44/2020 este fără precedent. Guvernul a acţionat corect pentru a soluţiona o problemă urgentă şi excepţională care nu suferă amânare, respectiv prevenirea încetării mandatelor aleşilor locali. Nu pentru că aşa a dorit Guvernul PNL, ci pentru că criza generată de pandemie nu ne-a oferit altă posibilitate! Toate celelalte state europene afectate de pandemie şi care se aflau în an electoral au amânat alegerile pentru a-şi proteja cetăţenii", a conchis Turcan.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu