Prognoza meteo: Vine o vară de coşmar. Ce temperaturi ne aşteaptă şi ce regiuni vor fi pârjolite de secetă

Postat la: 22.02.2020 - 13:23

Vara anului 2020 va fi una caniculară. Anunţul a fost făcut de Roxana Bojariu, climatolog la Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), la stirilekanal.ro. În România, anul 2019 a fost cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice, iar vara ce ne aşteaptă se anunţă deosebit de caldă.

„În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade Celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi", a declarat Roxana Bojariu.

Climatologii spun că zilele de iarnă se vor transforma în zile de primăvară, iar zăpada va dispărea complet cu timpul. De asemenea se menţionează că vestul şi sudul României va fi cel mai afectat de secetă. Specialistul ANM Roxana Bojariu a completat faptul că între anii 2021 şi 2050, temperaturile vor creşte în medie cu peste 4 grade Celsius pe lună: "Chiar dacă noi am modificat deja clima, această modificare se poate modifica şi mai mult în viitor încă să nu mai putem ţine pasul cu ea".

Ianuarie 2020 a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani, spun meteorologii, care anunţă că tot anul va fi extrem de călduros. „Este posibil să fie foarte cald, Deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Şi februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii", a spus meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM, la Digi TV.

Nu doar la noi a fost cald. Ianuarie 2020 a fost cea mai fierbinte lună ianuarie din ultimii 141 de ani. Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius mai ridicată ca cea înregistrată în 2016, când se stabilise precedentul record.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu