Procurorul general al României: „Fetița de la Mehedinți nu părăsește țara!". Procuroarea va fi anchetată

Postat la: 24.06.2019 - 10:25

Procurorul general Bogdan Licu a declarat că la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție a fost deschis un dosar penal privind cazul fetiței din Mehedinți. În acest dosar se vor cerceta împrejurările și modul în care procuroarea a acționat în caz.

„În calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri nu voi acoperi greşeli. La Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost constituit dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor prezentate în mass media. La această oră, la Craiova a ajuns o echipă formată din procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. (...) În cadrul dosarului vor fi verificate toate faptele care au condus la această situaţie. Sunt suspiciuni. Nu pot comenta un dosar în lucru", a declarat procurorul general, Bogdan Licu.

„Minora nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până nu vor exista garanţii depline că aceasta va face în condiţii de siguranţă fizică şi psihică", a mai adăugat procurorul general Bogdan Licu.

Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova cu privire la modul în care un procuror din acea structură a acționat în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a efectuat percheziţia domiciliară. Totodată, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a cerceta modul în care procurorul a intervenit.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu