Primul caz de CORONAVIRUS confirmat în România

Postat la: 27.02.2020 - 08:45

Un sătean din judeţul Gorj este primul caz infectat cu COVID-19 confirmat, a anunţat azi noapte Victor Costache, ministrul sănătăţii. Conform relatărilor, acesta a intrat în contact cu italianul care a fost la o vânătoare în ţara noastră şi a stat trei zile.

Pacientul este în stare bună. A mai spus ministrul. Virusologii mai au în lucru încă 33 de teste, prelevate de la cei din anturaj.

Raed Arafat a confirmat informaţia că pacientul nu are simptome speciale, nu prezintă febră, tuse, este într-o stare bună. A fost adus azi noapte la Spitalul "Matei Balş" din Bucureşti.

Locuinţa sa, în care mai locuiesc încă 7 persoane, a fost izolată de către autorităţi. Aceştia vor rămâne acasă sub pază, timp de 14 zile, a afirmat şeful Departamentului Situaţiilor de Urgenţă. . "Li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă."Au fost testaţi negativ.

După 14 zile vor fi testați din nou.

Victor Costache a mai spus că e în curs o anchetă epidemiologică amănunțită pentru a vedea cu cine a mai intrat în contact persoana care a fost diagnosticată cu COVID-19. Persoana a intrat în contact direct cu italianul în vârstă de 71 de ani. Mai sunt 33 de testări în lucru, persoane din apropierea cazului, iar mâine se vor afla rezultatele. Ca parte pozitivă, avem identificat pacientul zero, pacientul italian și de 2-3 zile testăm toți contacții lui și de abia am identificat unul pozitiv. De asemenea, alt aspect pozitiv e că e într-un mediul rural, deci nu e dintr-o zonă urbană foarte populată.

33 de probe de la Gorj sunt cercetate de virusologii de la Spitalul "Matei Balş." Se așteaptă rezultatul în cursul zilei de azi.

Autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că bărbatul de 71 de ani ar mai fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu