Prima reacție a lui Alexandru Cumpănașu după ce a fost chemat la DNA

Postat la: 15.12.2019 - 15:56

Alexandru Cumpănașu precizează că a fost chemat la DNA pentru a fi audiat într-un dosar care vizează un proiect al SNSPA, însă precizează că nu a mințit în privința studiilor sale și doar universitatea trebuie să răspundă cu privire la legalitatea angajării. Acesta anunță că va depune plângeri.

„Încă din campania electorală se știa despre aceste așa zise verificări. Am atenționat încă de atunci SNSPA să nu se joace cu imaginea mea. Nu am mințit și nu am dat NICIO declarație din care să rezulte că am studii superioare la acel moment. Nu am prezentat SNSPA nicio informație eronată sau care să nu corespundă realității. Toate diplomele și CV-ul transmise pentru angajare au fost cele reale. Încadrarea pe post, respectiv anexa la care se face referire a fost ÎNTOCMITĂ de SNSPA, semnată de RECTOR sau în numele lui și de mine", scrie Alexandru Cumpănașu pe Facebook.

Unchiul Alexandrei mai precizează că, din informațiile pe care le deține, procurorii verifică întregul proiect derulat de SNSPA, iar acesta depune plângere penală pe numele rectorului Remus Pricopie.

„Dacă nu au fost respectate condițiile de încadrare, răspunderea aparține SNSPA care are departamente multiple de verificare a documentelor până la semnarea contractului de muncă. În rest, consider că față de plângerea ce o voi depune în perioada imediat următoare, multe surprize vor ieși la iveală față de Remus Pricopie și o parte din SISTEM care a lucrat chiar în acest proiect! Mai mult decât atât, voi da în judecată SNSPA și pe Remus Pricopie pentru afectarea imaginii publice în mod eronat și pentru un concurs de infracțiuni, respectiv denunț calomnios, fraude din fonduri europene și fapte ilicite cauzatoare de prejudiciu", mai precizează Cumpănașu.

Imediat după alegerile prezidențiale, Cumpănașu spune că a fost audiat de DNA Constanța, unde a „demontat minciuna SNSPA".

„M-am prezentat ca un cetățean normal și am demontat în integralitate minciuna SNSPA. (...) Nu am primit din partea DNA nicio informație precum cea falsă, prezentată în presă. Ultima corespondență cu DNA Constanța a avut loc chiar acum câteva zile și mi s-a comunicat că nu mai este nevoie de nimic suplimentar pentru a lămuri speța. Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia. Reprezentantul legal al SNSPA a fost audiat la rândul său, dar vad că acea parte din presă care mi-a fost împotrivă în campanie, omite să precizeze acest lucru. (...) Responsabilitatea verificării eventual a respectării condițiilor aparține SNSPA și nu mie ca angajat", mai scrie acesta.

Surse judiciare au precizat că Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare pentru fraudă, după ce ar fi mințit în privința studiilor, pentru a lucra, ca expert, într-un proiect european (SIPOCA) derulat de Ministerul Dezvoltării, implementat în parteneriat cu SNSPA.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu