Prima infracțiune comisă în spațiu? Ce acuzații sunt aduse unui astronaut de pe Stația Spațială

Postat la: 25.08.2019 - 17:33

NASA investighează acuzația potrivit căreia o femeie astronaut a accesat, în timp ce se afla pe Stația Spațială Internațională (ISS), contul bancar al partenerei legale de care s-a despărțit, posibil prima infracțiune comisă din spațiu, scriu New York Times si CNN.

Anne McClain a spus anchetatorilor că a accesat, în timpul misiunii de șase luni la bordul ISS, contul bancar al soției cu care se află în proces de divorț. Ea era pe Stația Spațială pentru a pregăti o misiune în spațiu cu o echipă formată doar din femei, dar NASA a anulat misiunea spunând că nu are destule costume feminine pentru așa ceva.

Soția lui McClain, Summer Worden, fost ofițer de informații în Air Force, a depus o plângere la Comisia Federală pentru Comerț, acuzând-o că a comis furt de identitate. Ea a precizat că banii din conturi nu au fost cheltuiți sau mutați. Părinții lui Worden au depus și ei o plângere la Biroul Inspectorului General al NASA. Avocatul Annei McClain a declarat că ea "neagă vehement că ar fi făcut ceva nepotrivit" și că ea "cooperează în mod complet" cu anchetatorii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu