Preţ record pentru un exemplar din prima bandă desenată Marvel. A fost vândut cu 1,26 milioane de dolari

Postat la: 22.11.2019 - 10:36

Un exemplar din prima bandă desenată produsă de Marvel, celebrul publisher american care a lansat personaje precum Spider-Man, X-Men şi Avengers, a fost vândut la preţul record de 1,26 de milioane de dolari, la o licitaţie organizată joi de casa Heritage Auctions din Dallas, SUA, potrivit Reuters.

Primul număr al Marvel Comics, editat de Timely Comics, ce a devenit ulterior Marvel, a apărut în 1939. Considerat piatra de temelie a universului supereroilor Marvel, acest număr a costat 10 cenţi la momentul apariţiei la chioşcurile de ziare.

Sub coordonarea scenaristului Stan Lee, în anii 1960, compania Marvel a început să creeze supereroi care, între timp, au devenit celebri şi au stat la baza unor francize cinematografice de succes.

Recordul anterior pentru cea mai scumpă bandă desenată Marvel a fost deţinut de Amazing Fantasy #15, numărul care l-a lansat pe Spider-Man (Omul Păianjen), vândut pentru 1,1 milioane de dolari în 2011.

Cea mai scumpă bandă desenată din istorie este însă prima ediţie Action Comics, apărută pe piaţă în 1938, în care şi-a făcut debutul Superman. Aceasta a fost adjudecată la o licitaţie din 2014 pentru suma de 3,2 milioane de dolari.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu