Pe cine trebuia sa asasineze gruparea "Hells Angels" la Bucuresti: "Aflasem, dar credeam ca este vorba despre ceva balcanic"

Postat la: 26.11.2020 - 08:57

Informatii noi in cazul legat de MC Hells Angels, ai carui membri au fost opriti inainte de a trimite din Romania o cantitate importanta de cocaina si de a comite un asasinat.

Alexandru Cazan, presedintele Clubului de Motociclisti Gremium Nomads Romania, spune ca el era, de fapt, tinta asasinatului descoperit de ofiterii DIICOT si planuit de Marius Lazar, seful gruparii de motociclisti Hells Angels Romania. Cazan sustine ca ar fi aflat cu doua saptamani inainte ca i se pregateste o razbunare, insa ca nu se astepta sa fie atat de grav. Cele doua grupari de motociclisti sunt rivale si au avut dese contre violente pana acum.

"Noi am fost anuntati de doua saptamani de chestia asta, de la niste baieti care participasera la parastasul lui Daniel Chiras, cel care a murit in Spania, anul trecut. Au fost niste prieteni de-ai nostri la parastas si acolo a rasuflat putin si asta. Ne-am gandit de ceva balcanic, asa, de o spitalizare. Nimic mai grav. Pe neozeelandezi noi ii stiam de prin septembrie. Nu pareau ca ne-ar pune probleme, balcanic vorbind. Adica de batai, cum mai facem noi, uneori. In schimb, chestia asta cu asasinatul, din partea lui machedonul Marius (Marius Lazar, n.r.), cel arestat. Am inteles ca a si recunoscut la IGP ca a vrut sa ma asasineze, insa nu din probleme de club, ci din probleme personale, ca l-am injurat eu nu stiu cum. Dar eu cred ca a declarat asa sa excluda clubul din discutia asta", a declarat Alexandru Cazan pentru Ziare.com.

Comisarul-sef Sergiu Popescu, de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul IGPR, a declarat ca politia face eforturi pentru protejarea "celor vizati" de asasinatul descoperit de DIICOT. Alexandru Cazan este de parere ca Politia ar fi incercat sa-i ascunda informatiile descoperite dupa arestarea membrilor Hells Angels. "Politia nu a vrut sa aflam noi treaba asta pentru ca se gandeste ca ne vom razbuna. Noi suntem in grup 128. Mai multi decat sunt Hells Angels in Romania. Noi, Gremium, suntem intre primii din lume, ca si fratie moto.

Cand am intrat in Romania, ei (n.r. - Hells Angels) au fost foarte suparati, 20 de MC-uri (n.r. - cluburi de motociclisti) erau in Romania atunci. Din asociatia lor, multi au trecut de partea noastra. Am avut zeci de amenintari, insa amenintarile lor ne lasau reci pentru ca nu sunt de talia noastra ei. Mi s-a parut ca actioneaza ca o nevasta inselata. Ne-am gandit ca ne intalnim asa, noi-10, voi-10, ne batem. Dar bataia nu este este asasinare", a mai spus presedintele Gremium Nomads.

Alexandru Cazan spune ca nu stia daca rivalii sunt implicati in traficul de droguri. "Oricum, daca banuiam cineva, nu banuiam ca e la scara asta. Noi, in grupul nostru, de exemplu, chiar am interzis sa se atinga oamenii de substante de genul asta. Nu numai sa nu le comercializeze, ci nici sa se atinga pentru propriul consum", a mai spus Cazan. Motociclistul spune ca nu a aflat prin ce metoda ar fi vrut Marius Lazar sa-l asasineze. "Cand iti prajesti creierul cu multe substante, iti vin tot felul de idei. Nu stiu cum ar fi vrut sa ma asasineze. Inteleg ca s-a gasit si un pistol. Eu cred ca planuiau asta de mai mult timp. Am niste mesaje de la ei in care ne spuneau ca vor sa batem palma, insa eu cred ca inca de atunci planuiau eliminarea mea."

Marius Lazar, seful clubului de motociclisti Hells Angels Bucuresti, si cetatenii neo-zeelandezi Matthews Michael Murray si Johnson Marc Patrick au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, joi seara, 19 noiembrie, de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in cadrul dosarului de trafic de droguri si instigare la omor instrumentat de DEA si DIICOT. Autoritatile spun ca, "la data de 18.11.2020, procurorii DIICOT - Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO au efectuat trei actiuni de prindere in flagrant.

"In cadrul primei actiuni operative au fost depistati intr-un apartament din Bucuresti doi cetateni neozeelandezi, membri ai gruparii Hells Angels, urmariti international prin Interpol, imediat dupa ce au negociat plata unei mari cantitati de cocaina ce urma sa fie trimisa din Mexic in Noua-Zeelanda, unde urma sa fie distribuita cel mai probabil cu sprijinul membrilor grupului de motociclisti Hells Angels", a spus duminica 21 noiembrie, comisarul-sef Sergiu Popescu de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul IGPR.

Apoi, "un membru important al gruparii de moticiclisti a fost depistat in Bucuresti, intr-un depozit, dupa ce stabilise detaliile preluarii unei cantitati de cocaina. Acesta stabilise o locatie sigura pentru organizatie de unde puteau fi preluate drogurile", a mai precizat politistul. Liderul gruparii de motociclisti Hells Angels din Romania este acuzat ca ar face parte dintr-o grupare internationala de traficanti de droguri si ar fi negociat si uciderea a doi rivali. Acesta a fost prins in cadrul celei de-a treia actiuni a politiei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu