Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_26qt1o4guc6tbqv0424mhh34m5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Organizaţia Meteorologică Mondială: Acest deceniu este cel mai cald din istorie

Organizaţia Meteorologică Mondială: Acest deceniu este cel mai cald din istorie

Postat la: 04.12.2019 09:08

Deceniul 2011-2020 va fi cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, a anunţat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), în cadrul Conferinţei ONU privind schimbările climatice de la Madrid, informează site-ul agenţiei DPA.

„Suntem departe de a atinge ţintele stabilite în cadrul Acordului climatic de la Paris", a declarat Petteri Taalas, secretarul general al OMM.

„Dacă nu luăm măsuri urgente în prvinţa schimbărilor climatice, ne vom apropia de o creştere cu peste trei grade Celsius a temperaturilor la nivel mondial până la sfârşitul acestui secol", a adăugat acesta.

Temperatura medie globală a fost, în primele nouă luni ale acestui an, cu 1,1 grade peste nivelul înregistrat înaintea Revoluţiei Industriale, a mai informat OMM, ceea ce înseamnă că anul 2019 ar putea fi al doilea sau al treilea cel mai cald din istoria înregistrărilor meteo.

De asemenea, Organizaţia Meteorologică Mondială mai informează că, potrivit ultimelor studii, concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel record în 2018 şi a continuat să crească anul acesta.

Delegaţi din aproape 200 de ţări discută, în perioada 2-13 decembrie la Madrid despre schimbările climatice şi despre modalităţile prin care încălzirea globală ar putea fi limitată.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu