ONU prevestește sfârșitul civilizației. „Catastrofă! Sute de milioane de oameni nu vor avea hrană, apă, iar în final vor muri"

Postat la: 26.06.2019 - 13:38

Un raport ONU transmis Consiliului pentru Drepturile Omului susține că încălzirea globală va forța o scindare profundă între bogați și săraci. Oficialii Națiunilor Unite susțin că cei fără resurse financiare vor suferi din cauza lipsei hranei și a apei, în timp ce ceilalți își vor permite un trai decent în continuare.

Philip Alston este raportorul ONU specializat pe zona sărăciei extreme, iar ideile pe care le-a însăilat în documentul oficial înaintat organizației este cutremurător pentru sute de milioane de oameni. „O încredere prea mare acordată sectorului privat ar putea duce la un scenariu de apartheid climatic în care cei bogați vor plăti pentru a scăpa de căldura extremă, de foame și de conflicte, în timp ce restul lumii va fi lăsat să sufere".

Acesta a dat exemplu anul 2012, atunci când uraganul Sandy a lovit New York, „iar Goldman Sachs era protejată de zeci de mii de saci de nisip proprii și a reușit să păcălească penele de curent folosind propriul generator". Goldman Sachs este cea mai mare bancă de investiții la nivel global și, spune Alston, este exemplul perfect pentru care nu ar trebui să ne bazăm pe companiile private într-o astfel de situație: „Asta ar garanta doar că de cei bogați se va avea grijă, în timp ce săracii vor fi lăsați în urmă".

„Chiar și cea mai optimista previziune ne indică faptul că sute de milioane vor înfrunta o foamete cruntă, migrația în masă, boli și chiar moartea. Știm sigur că dacă mai așteptăm zece ani fără să luăm rapid măsuri majore și revoluționare pentru a ne transforma economiile, situația va deveni absolut disperată, o catastrofă!", se notează în raportul aflat pe masa ONU.

Alton susține că, până acum, au existat discuții nenumărate, date științifice și tot nu s-a luat nicio măsură, el acuzând conducerile țărilor importante pentru situația disperată în care am ajuns. „30 de ani de convenții par să nu fi schimbat lucrurile decât foarte puțin. De la Toronto la Noordwijk și de la Rio la Kyoto și Paris, limbajul a fost similar, în timp ce statele continuă să se comporte ca și când nimic grav nu se întâmplă. Conducerile țărilor au trecut peste orice avertisment științific și ceea în trecut era văzut drept o încălzire catastrofică a devenit acum varianta cea mai optimistă pentru viitorul nostru", este o parte din încheierea documentului oficial furnizat de ONU.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu