Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_h9b0kapht6vf80f33q9cmmala0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
OMS prezice al treilea val al pandemiei de COVID în întreaga Europă

OMS prezice al treilea val al pandemiei de COVID în întreaga Europă

Postat la: 22.11.2020 16:17

Un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), David Nabarro, prezice un al treilea val de pandemiei în Europa la începutul anului 2021, dacă guvernele nu vor lua măsurile necesare care ar fi prevenit inclusiv cel de-al doilea val, relatează jurnaliștii de la Reuters.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control", spune David Nabarro, OMS, într-un interviu acordat ziarelor elvețiene. „Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor", a spus Nabarro, un britanic care a vrut să devină director general al OMS în 2017.

Europa s-a bucurat pe termen scurt de scăderea ratelor de infecție care acum cresc din nou: Germania și Franța au văzut sâmbătă creșterea cazurilor cu 33.000 în total, Elveția și Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un record de 5.532 de noi infecții. "Oamenii sunt pe deplin implicați, adoptă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini. Protejează cele mai periclitate grupuri", spune britanicul de la OMS.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu