Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_9hp5h3cfqtjp5pi4ahlejsbde2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Oamenii legii, mesaj pentru deţinătorii de arme. Reguli de urmat

Oamenii legii, mesaj pentru deţinătorii de arme. Reguli de urmat

Postat la: 03.07.2020 10:13

Potrivit legii, titularul dreptului de a purta şi folosi arme letale are obligaţia de a păstra arma şi muniţia înscrisă în permisul de armă în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită accesul la acestea al persoanelor neautorizate.

Păstrarea armei şi muniţiei la domiciliul sau reşedinţa deţinătorului, se face în locul special destinat, în condiţiile prevăzute de normele metodologice de aplicare a legii, exceptând armele de apărare şi pază care se pot regăsi asupra deţinătorului.

Titularul dreptului de deţinere sau, după caz, de port şi folosire, este obligat să păstreze armele letale şi muniţiile acestora, la domiciliul sau la reşedinţa menţionate în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau pardoseală, încuiate şi asigurate astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.

Aceste dulapuri sau casete trebuie să fie prevăzute cu compartimente diferite care să fie asigurate fiecare cu câte un sistem de închidere, pentru păstrarea muniţiei separat de arme. Armele letale, cu excepţia celor de apărare şi pază, se păstrează neîncărcate cu muniţie.

În cazul unui număr mai mare de 15 arme letale, deţinătorul are obligaţia de a amenaja la adresa prevăzută în permisul de armă, un spaţiu special destinat depozitării care să respecte condiţiile de mai sus şi să fie dotat cu sisteme electronice de alarmare, avizate de organul de poliţie competent şi conectate la un dispecerat de alarmare şi intervenţie specializat.

Muniţia destinată armelor letale se păstrează numai în dulapuri metalice, în casete sau, după caz, în compartimente separate faţă de cele în care se păstrează armele pentru care este destinată, cu excepţia armelor de apărare şi pază care pot fi păstrate împreună cu o cantitate de cel mult 12 cartuşe destinate unei singure arme şi a armelor de vânătoare sau de tir pentru care titularul are drept de port şi folosire, caz în care poate fi păstrată împreună cu o singură armă dintre acestea, o cantitate de cel mult 10 cartuşe cu proiectil.

De asemenea, poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării prevederile Legii nr.17/1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor, care stabilesc cazurile punctuale în care se poate face uz de armă, în funcţie de calitatea persoanei şi tipul de armă deţinută precum şi obligaţiile conexe instituite în sarcina deţinătorilor de arme cu ocazia efectuării uzului de armă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu